HISTORISK NM I SABELFEKTING OG NORSKE LYSGLIMT INTERNASJONALT

Postet av Norges Fekteforbund den 3. Des 2018


(Bildet av deltakerne i Sabel-NM i 2018. Foto: Molde Fekteklubb)

Det ble i helgen arrangert NM i sabelfekting. Mesterskapet, som gikk av stabelen i Molde, er det første NM i sabelfekting siden 1973. 

Mens det i 1973 kun ble avholdt sabel-NM for menn, ble det i helgen arrangert konkurranser i både senior- og juniorklassen for både kvinner og menn, dessuten for lag av begge kjønn. Det deltok fektere fra Molde Fekteklubb og fra Kristiansand Fekteklubb. 

Det ble i forkant av mesterskapet både arrangert en regional treningssamling, og et dommerkurs for deltakerne. Treningssamlingen ble ledet av fektetrener Georges Derop fra Nederland. Ansvaret for dommerkurset ble delt mellom Ole Eeg, leder av fekteforbundets dommerkomite og direktøren i Nederlands Fekteforbund, Teun Plantinga. Platinga har FIE-lisens som sabeldommer, og ledet sabeldelen av dommerkurset.  

Norges Fekteforbund gratulerer alle vinnerne, og sier vel blåst til teknisk arrangør Molde Fekteklubb!

Se alle resultatene via denne lenken. 

Bilder vil bli publisert på Molde Fekteklubb sin Facebookprofil.

NORSKE UNGDOMMER INTERNASJONALT

Det var i helgen også norsk deltakelse i både juniorverdenscupen og i Europacupen for kadetter i kårdefekting. Mens norske juniorer fektet i Luxembourg, deltok kadettene på stevne i København.

Mens det ikke klaffet helt for de norske juniorene, klarte kadettene Ole Magnus Olkvam fra Njård Fekting og Olav Eikanger fra Bergens Fekteklubb å komme inn blant de 32 beste på kadettstevnet i København. Kadettlaget klarte dessuten en hederlig 15. plass av 36 lag. 

Dette var positivt!

Se resultatene fra juniorverdenscupstevnet i Luxembourg her.

Se resultatene fra Europacupstevnet for kadetter i København her.