STOR FEKTEHELG I OSLO

Postet av Norges Fekteforbund den 1. Okt 2018

(F.v: Limardo Gascon, Herey, Mahringer, Islas Flygare, Cuomo, Bobrov og Lugo. Foto: Limardo Gascon)

Det var i helgen stor aktivitet i Bygdøhus. 75 fektere fra 17 nasjoner deltok i Oslo Cup, 22 ungdomsfektere fra seks klubber var samlet på treningssamling, og sesongens første stevne i Ungdomsserien, Angelini Cup hadde 72 starter.

OSLO CUP
Som det eneste norske stevne med satellite-status i verdenscupen, er Oslo Cup norsk fektings stormønstring. I år deltok 75 fektere fra hele 17 nasjoner. Dessverre var det ingen av de norske fekterne som nådde helt opp i år. De beste nordmennene ble Benjamin Dahlbo og Bartosz Piasecki som gikk ut i 8-delsfinalen.

Vinneren ble Ruben Limardo Gascon fra Venezuela. Han er godt kjent for norske fekteinteresserte. Det var han som vant OL-gullet i 2012 etter den spennende finalen mot Bartosz Piasecki. Limardo Gascon vant dessuten Oslo Cup det samme året.

I finalen i årets Oslo Cup slo han  Anatoliy Herey fra Ukraina. Han er heller ikke ukjent for det norske publikummet. Ikke bare vant han Oslo Cup i 2013, Anatoliy er dessuten for tiden engasjert som trener i Njård Fekting.

TRENINGSSAMLING FOR LANDLAGET
På søndagen organiserte Norges Fekteforbund en treningssamling med fri fekting for deltakerne i Oslo Cup og de norske landslagsutøverne. Det deltok 22 deltakere, derav 11 utenlandske fektere fra fem nasjoner på treningen.

Norges Fekteforbund takker teknisk arrangør Bygdø Fekteklubb og stevneleder Samuil Kaminski for et flott stevne, og for lån av fektesalen til både ungdomssamling og til landslagssamlingen på søndag.

Se resultatene fra årets Oslo Cup

STREAMING
Alle finalene ble i år streamet. Dessuten ble både finalen og seminfinalene kommentert. Norges Fekteforbund takker Aron og Akos Buzinkay for streaming, og Caroline Piasecka for kommentering.

Se finalene på Fekteforbundets Youtube-profil

TRENINGSSAMLING FOR UNGDOMMER
Parallelt med Oslo Cup, arrangerte Fekteforbundet årets andre treningssamling for ungdommer i Bygdøhus. 22 fektere, både jenter og gutter mellom 13 og 15 år fra seks klubber deltok.

Treningssamlingen ble ledet av Anna Rostkowska. Hun er til daglig trener  i Stavanger Fekteklubb, og er tidligere engasjert som leder av flere av Fekteforbundets treningssamlinger.

Vi takker fekterne for god innsats, og Anna for et godt treningsopplegg. Anna, som har fem års utdannelse fra idrettshøyskole, går nå også i gang med Olympiatoppens trenerutdannelse. Fekteforbundet ønsker henne lykke til og håper hele fekte-Norge får glede av hennes kompetanse i tiden fremover!

TV2 SPORTSKANALEN
Det ble gjort videoopptak av både treningssamlingen, og deler av Oslo Cup. I tillegg til fektingen, ble det gjort flere intervjuer. Opptaket ble gjort av Parkas TV etter avtale med Fekteforbundet. Opptakene vil senere bli benyttet som et innslag på TV2 Sportskanalen. Fekteforbundet vil informerer om sendetidspunkt.
Se en smakebit her

ANGELINI CUP
Fekteforbundet har som mål å øke aktiviteten blant barn og unge, skape et tettere samarbeid mellom klubbene, og stimulere til vennskap mellom fekterne med ulik geografisk tilhørighet. Ett av tiltakene er Ungdomsserien for barn og ungdom, som ble startet høsten 2017.

Ungdomsserien skal være uhøytidelig, men samtidig gi spennende opplevelser, og fungere som en introduksjon for deltakelse i større nasjonale og nordiske konkurranser. Serien er åpen for fektere fra hele landet, men gjennomføres som fire regionale konkurranser i fire ulike klubber på Østlandet.

Dette har vist seg som et vellykket tiltak. Det første året økte både antall fektere, og i antall deltakende klubber. Det siste stevnet i den første serien samlet 110 startende, og totalt deltok 150 barn og ungdommer.

Årets første stevne i Ungdomsserien, Angelini Cup hadde 72 starter. På samme måte som Oslo Cup ble også deler at dette stevnet streamet.

Se streamingen på Fekteforbundets Youtube-profil

I samarbeid med arrangørklubbene, ønsker Norges Fekteforbund velkommen til de påfølgende stevnene i serien:

• Zorro Cup, 27. oktober 2018 (kun lørdag)
  • Vinterstøtet, 9-10. mars 2019
  • Nøtterøy Cup, 25-26. mai 2019

Les mer om Ungdomsserien og se alle resultatene her.