VELLYKKET TRENINGSAMLING I MIDT-NORGE

Postet av Norges Fekteforbund den 12. Feb 2018

Norges Fekteforbund har som mål  å øke aktiviteten blant barn og unge, skape tettere samarbeid mellom klubbene, og stimulere til vennskap mellom fekterne i ulike byer. 

Ett av tiltakene i Fekteforbundets plan for 2018, er å arrangere fem treningssamlinger i hver region. Først ut var helgens samling på Nordlandet ungdomsskole i Kristiansund. 

Under kyndig ledelse av Fekteforbundets sportslige leder, Bartosz Piasecki, deltok 18 gutter og syv jenter fra Kristiansund Fekteklubb, og fra Trondheimsklubben Tordenskiold Fekteklubb. Yngste deltaker var 9, mens eldstemann var 55 år.

Motivasjon til videre trening
Etter registrering og felles lunsj, startet lørdagen med felles oppvarming og beinarbeid.  Deretter gjennomgikk fekterne kreative øvelser for teknikktrening. Hensikten var å vise fekterne og lederne i de to klubbene et utvalg nye øvelser som kan brukes i den daglige treningen. I tillegg fikk alle deltakere mulighet til å fekte med en olympisk medaljør. Første dag ble avsluttet med kamptrening, før det var sosialt samvær med pizza. 

Søndagen hadde det samme treningsfokuset, før samlingen ble avsluttet med en uhøytidelig treningskonkurranse som ble vunnet av Håkon Farstad. 

God effekt
Fekteforbundet håper samlingen vil bidra til å inspirere fekterne til videre trening, og skape vennskap på tvers av klubbene. Neste samling i regionen vil bli arrangert i løpet av mai/juni.

Samlingen fikk god dekning i lokalmedia. Fekteforbundet håper dette også  kan stimulere rekrutteringen i regionen. ( Se faksimile av forsiden på Tidens Krav nedenfor.  Illustrasjonsbildet i denne saken er lånt fra samme reportasje)

Fekteforbundet takker for god innsats hos fekterne, og fra de frivillige fra både Kristiansund- og Tordenskiold Fekteklubb som gjorde denne samlingen mulig!


Les saken her (krever abonnement)

Se bilder på Kristiansund Fekteklubb sine Facebooksider


Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.