NORGESMESTERSKAPET 2024

Postet av Norges Fekteforbund den 6. Mai 2024

Premiepallene i de individuelle konkurransene. Norgesmestere og kongepokalvinnere Pia Albertson og Filip Broniszewki. Premiene ble utdelt av leder i arrangørklubben Bygdø FK, Stig Herbern. Kongepokalene ble overrakt vinnerne av fung. Idrettspresident Arne Bård Dalhaug. Foto: Norges Fekteforbund. 

Norgesmesterskapet i kårdefekting for seniorer og veteraner ble i helgen arrangert i Bygdøhus, Oslo med høy deltakelse.

Pia Albertson fra Njård Fekting og Filip Broniszewki fra arrangørklubben Bygdø FK vant gullet i seniorklassene og fikk Hans Majestet Kongens Pokal overbrakt av fung. president i Norges idrettsforbund, Arne Bård Dalhaug.

Ungdommen kommer
Begge vinnerne fikk god konkurranse av to 17-åringer fra Njård Fekting. Pias finalemotstander var Yuliia Fatula, mens Filips var Martin Aleksander Vik. Dette lover godt for fremtiden. 

Fekteforbundet gratulerer de nybakte norgesmesterne og alle medaljevinnerne!

Norgesmestere individuelt

  • Senior kvinner: Pia Albertson, Njård Fekting 
  • Senior herrer: Filip Broniszewki, Bygdø FK
  • Veteraner over 40 år: Patrick Merky, Njård Fekting
  • Veteraner over 50 år: Akos Buzinkay, Njård Fekting
  • Veteraner over 60 år: Geir Stoutland, Bygdø FK
  • Veteraner over 70 år: Jeppe Normann, Bekkestua Fekting.

Norgesmestere lag
Som i de to foregående årene ble lagkonkurransene i både dame- og herresiden vunnet av Njård Fekting. På herresiden var finalen mellom to Njård-lag, mens Njård-kvinnenes finalemotstander var Bergens FK.

  • Njård kvinner: Yuliia Fatula, Elsa Von Koss Hellebø, og Pia Albertson
  • Njård herrer: Fredrik Backer, Benjamin Humlen Dahlbo, Anatolii Herey og Patrick Merky.

Norgesmesterne i lag fra Njård. Foto: Njård Fekting

Flere klubber med i medaljestatistikken
Som i fjor topper Njård Fekting medaljestatistikken. Både med hensyn til antall gull og antall medaljer totalt. Allikevel var det fektere fra seks av 10 deltakende fekteklubber som tok medaljer i årets Norgesmesterskap.


GULLSØLVBRONSETOTAL
Njård Fekting53210
Bygdø FK2259
Bekkestua Fekting1124
Bergens FK
235
Oslo FK

44
Stavanger FK

11

Trykk på denne lenken for å se alle resultater

God deltakelse
Årets individuelle konkurranser hadde 128 starter fra 10 fekteklubber. Dette er på linje med fjorårets mesterskap i Stavanger, selv uten at det ble konkurrert i U23-årsklassen i dette mesterskapet. 

Lagkonkurransene hadde dessuten 8 kvinnelag og hele 21 herrelag. En økning på to kvinne- og fire herrelag fra i fjor. Dette tyder på at konkurranseaktiviteten øker.

Streaming av finalene
Norges Fekteforbund streamet de indiviuelle finalene, og finalen i kvinnenes lagkonkurranse direkte på forbundets offisielle profil på Facebook.

Se de individuelle finalene i seniorklassen i opptak via denne lenken

Se kvinnenes lagfinale i opptak via denne lenken

Første parakonkurranse i Norge
Parallelt med Norgesmesterskapet ble avholdt et Landsstevne/uoffisielt Norgesmesterskap i parafekting. Dette var den første konkurransen i den paralympiske øvelsen rullestolfekting som noensinne er arrangert i Norge. Les mer om denne i en egen nyhetssak via denne lenken

F.v: Mykyta Ivanchenko og Cathrine Bergan fra Drammen FK. Foto: Norges Fekteforbund

Meget godt arrangement
En stor takk til den tekniske arrangøren Bygdø FK der en rekke frivillige arrangerte og innleide dommere arrangerte et flott mesterskap i klubbens 60-årsjubileum. 

En fin samling med dommere og ansvarlige for gjennomføring av mesterskapet. Foto: Norges Fekteforbund. Foto: Norges Fekteforbund.

Synliggjøring av norsk fekting
I den lukkete Facebook gruppen Fektebilder blir det publisert bilder og film fra årets NM og fra andre mesterskap, stevner i inn- og utland. Gruppen holdes lukket slik at man trygt kan publiserer bilder av barn, uten at disse kan spres uten godkjenning.

Vi oppfordrer derfor også både fektere og deres foresatte til å følge, like og dele innleggene på Fekteforbundets offisielle Facebookprofil som er åpen. Ved å gjøre dette holder man seg både orientert og bidrar i synliggjøringen av norsk fekting.