TRENER 1-KURSET IGANGSATT

Postet av Norges Fekteforbund den 29. Apr 2024

F.v: Zakaria Alizadeh (Titan Fk) Ricardo Alexander Aires (Titan FK) Yahia Alizadeh (Titan FK), Filip Zeljkovic (Njård Fekting), Martin Vik (Njård Fekting), Rune Ødegaard (Gjøvik FK), Christoffer Irgens (Gjøvik FK), Victoria Frivik (Njård Fekting) og Benjamin Humlen Dahlbo (Njård Fekting). Foto: Norges Fekteforbund.

Fekteforbundet har igangsatt en ny runde med Trener 1-utdanning. Ni kursdeltakere fra tre fekteklubber deltok på den første helgesamlingen i Njårdhallen.

Gode trenere instruerer ikke bare teknikk og leder den fysiske treningen i fekteklubbene. De motiverer og skaper også positive opplevelser for alle klubbmedlemmene, uansett nivå og ambisjoner. 

Utover sportslig utvikling, er derfor trenerne helt sentrale for å holde på medlemmene og gjøre klubbene attraktive for flere. 

Norsk fekting har behov for flere kvalifiserte trenere, men de fleste fekteklubbene har få få medlemmer til å ha økonomi til å ansette noen på fast basis. 

For å bistå, er derfor deltakelsen på Fekteforbundets NIF-godkjente trenerutdannelse gratis. 

Målet er at er at klubbmedlemmene som tar trenerutdanning skal kunne bidra i egne eller andre klubber, og dermed stimulere utviklingen av både toppen og bredden i norsk fekting.

Første helgesamling
Den første av to helgesamlinger i årets Trener 1-utdanning ble i helgen arrangert i Njårdhallen. Kursdeltakere fikk kunnskap om trenerrollen, og om utvikling av utholdenhet, styrke og spenst, bevegelighet, koordinasjon og motorikk, og hurtighet og reaksjon.

Kursleder var Fekteforbundets utviklingsansvarlige, Fredrik Backer. Undervisningen inneholdt diskusjoner, forelesning og praksis. På lørdag ble dagen evaluert over et felles måltid. Både kursdeltakerne og fekterne som hadde bidratt var fornøyde.

Ti fektere fra Njård fekting og Bekkestua Fekting stilte opp for å bistå kursdeltakerne på praksisdelen, der blant annet der de fikk ansvar for å avholde en treningsseanse med det de hadde lært.

Full fart under praksisdelen der fektere fra Njård og Bekkestua stilte opp som elever for kursdeltakerne. Foto: Norges Fekteforbund.

Fekteforbundets trenerutdannelse
Norges Fekteforbund har tilpasset fått godkjent Trener 1 Trener 2 og Trener 3-kurs til fekting. Kursene som er basert på Norges Idrettsforbunds felles mal for norsk trenerutdanning som heter Trenerløypa, har ulikt nivå og skal egne som for alle som kan tenke seg å bidra som trener i egen, eller i en annen fekteklubb.

Utdanningen gjennomføres både i samarbeid med andre idretter, via e-læringskurs, undervisning på helgesamlinger i fektesal, foredrag regi av Olympiatoppen, samt praksis i egen klubb.

Les mer om Fekteforbundets trenerutdannelse via denne lenken