VALKYRIEN OSLO CUP 2024

Postet av Norges Fekteforbund den 19. Feb 2024

God deltakelse og høyt nivå på Valkyrien Oslo Cup i Hovseterhallen. Foto: Norges Fekteforbund. 

I helgen arrangerte Oslo Fekteklub Valkyrien Oslo Cup i Hovseterhallen. Dette var et populært og vellykket tilskudd i Norgescupen.

Valkyrien Oslo Cup, som er et nytt stevne i Norgescupen, var årets andre Norgescupstevne for de eldre aldersklassene. Med 123 starter fra 13 fekteklubber var dette et vellykket tilskudd. 

Fektere fra syv fekteklubber tok medaljer. Bergens FK er best i kvinneklassene, mens herrene fra Bygdø FK vant flest gullmedaljer og antall medaljer totalt.

Norges Fekteforbund gratulerer alle vinnerne, og gir de frivillige fra Oslo FK med dommere honnør for et flott arrangert stevne!

Klassevinnere Valkyrien Oslo Cup 2024

  • Senior: Ada Sofie Gildernes (Bergens FK) og Inge Sørum (Bygdø FK)
  • U23 år: Vide Tengesdal (Bergens FK) og Emilis Krasikovas (Stavanger FK)
  • O40 år: Janne Von Koss Torkildsen (Njård Fekting) og Audun Halvorsen (Bekkestua Fekting)
  • O50 år: Ok Kyong Park-Bhasin (Njård Fekting) og Gregor Gilfillan (Bygdø FK)
  • O60 år: Geir Stoutland (Bygdø FK)
  • O70 år: Cord von Brandis (Stavanger FK)

Alle resultater finnes via denne lenken.

Økende antall starter
Det er gledelig at Valkyrien Oslo Cup, på samme møte som årets Åpent Østlandsmesterskap, hadde høy deltakelse. Det er grunn til å å tro at dette har sammenheng med en økning i antall aktive fektere.

Samtidig er det grunn til å være oppmerksom på at dyrtiden kan prege stevnepåmeldingen utenfor Østlandsområdet der de fleste klubbene er lokalisert. Tilbakemeldingene etter årets Siddis Cup var det var det økte prisene på reiser og opphold som begrenset deltakelsen på årets Siddis Cup.

Fekteforbundet håper imidlertid på god påmelding på både stevnene og på årets Norgesmesterskap.

Foredrag av Johan Harmenberg
Etter invitasjon fra Fekteforbundet holdt Johan Harmenberg foredrag om hva han mener skal til å for å lykkes moderne fekting. 

Harmenberg har analysert fekting og har samlet informasjonen i boken "Epee 2.0-2.6" som han har skrevet sammen med flere meritterte fektere og trenere. 

Foredraget ble streamet på Fekteforbundets Youtube-kanal, og var tilgjengelig for alle interesserte.

Presentasjonen kan lastes ned via denne lenken

Johan Harmenberg, tidligere olympisk gullmedaljør for Sverige holdt et informativt og tankevekkende foredrag om hvordan lykkes i moderne fekting. Foto: Norges Fekteforbund.

Deling av bilder og film
Det er flott at mange fekteklubber også publiserer bilder med gratulasjoner av klubbmedlemmene på egne nettsider og profiler i sosiale medier. Vi oppfordrer flest mulig, også både fekterne selv og deres foresatte, til å dele bilder og film på sosiale medier.

Følg, lik og del også innleggene på Fekteforbundets offisielle Facebookprofil. Ved å gjøre dette holder man seg både orientert og bidrar i synliggjøringen av norske fekting.

Fekteforbundet minner imidlertid om Retningslinjer for publisering av bilder og film (idrettsforbundet.no) og om at film og bilder av barn bør gjøres i den lukkete norske Facebook gruppen Fektebilder. Men at det i denne gruppen også finnes mye fint fra treningssamlinger, stevner og mesterskap i inn- og utland.