SIDDIS CUP 2024

Postet av Norges Fekteforbund den 22. Jan 2024

Glade medaljører i veteranklassene på Siddis Cup 2014. Foto: Norges Fekteforbund.

I helgen arrangerte Stavanger Fekteklubb Siddis Cup for fektere i de eldre aldersklassene. 

I tillegg til å være årets første Norgescupstevne i senior- og U23-årsklassen, var dette det første med egne veteranklasser. Stevnet hadde 28 starter med 20 fektere fra fire fekteklubber.

Klassevinnere Siddis Cup 2024
Fektere fra arrangørklubben stakk av med syv av åtte gullmedaljer.

  • Senior: Leila Chevalier (Stavanger FK) og Emilis Krasikovas (Stavanger FK)
  • U23: Leila Chevalier (Stavanger FK) og Emilis Krasikovas (Stavanger FK)
  • V40: Tomas Krasikovas (Stavanger FK)
  • V50: Håvard Olsen (Stavanger FK)
  • V60: Bjørn Særvoll (Stavanger FK)
  • V70: Bjørn Faye (Bergens FK)

Alle resultater finnes via denne lenken

På grunn av lav deltagelse ble stevner arrangert i løpet av én dag. Søndagen ble istedenfor brukt til treningssamling. Fekteforbundet håper på bedre deltagelse 17-18 februar på Valkyrien Cup i Oslo.

Deling av bilder og film
Det er flott at mange fekteklubber har publisert bilder med gratulasjoner av klubbmedlemmene på egne nettsider og profiler i sosiale medier. Vi oppfordrer flest mulig, også både fekterne selv og deres foresatte, til å dele bilder og film på sosiale medier.

Gjerne også til å følge, like og dele innleggene på Fekteforbundets offisielle Facebookprofil. Ved å gjøre dette holder man seg både orientert og bidrar i synliggjøringen av norske fekting.

Fekteforbundet minner om Retningslinjer for publisering av bilder og film (idrettsforbundet.no) og om at film og bilder av barn også kan gjøres i den lukkete norske Facebook gruppen Fektebilder. I denne gruppen finnes det også mye fint fra treningssamlinger, stevner og mesterskap i inn- og utland.