ROMJULSSAMLING I SVERIGE

Postet av Norges Fekteforbund den 2. Jan 2024

60 fektere fra seks land deltok på det svenske fekteforbundets romjulssamling. Foto: Norges Fekteforbund. 

Norges Fekteforbund deltok i romjulen med syv fektere på en internasjonal treningssamling i Stockholm.

Det var Det Svenske Fekteforbundet som hadde tatt initiativ til samlingen. Totalt 60 fektere fra  Sverige, Østerrike, Finland, Serbia, Latvia og Norge deltok.

Det ble gjennomført to til tre daglige treningsøkter. I tillegg til økter med ulike ballspill, var det mye fekting. Treningssamlingen ble avsluttet med en treningskonkurranse. 

Dameklassen ble vunnet av Emma Fransson foran Vilde Tengesdal, mens Bartosz Piasecki vant herreklassen foran Christopher Kelly. 

Den norske troppen, som ble ledet av Fekteforbundets sportslige leder, Bartosz Piasecki (t.h). Foto: Norges Fekteforbund.

Variert program
I tillegg til den fysiske treningen ledet de svenske landslagsfekterne Emma Fransson og Sofie Engdahl en spennende en sightseeing i Stockholm som ga alle mer kunnskap om Sverige historie. 

Fekteforbundets sportslige leder Bartosz Piasecki bidro med et spennende foredrag om da han vant sølv i De Olympiske Lekene i 2012.

Bartosz Piasecki foredro om da han vant sølv i De Olympiske Lekene i 2012. Foto: Norges Fekteforbund.

Økt samarbeid
Norges Fekteforbund håper på økt samarbeid med det svenske forbundet fremover på flere områder. Fekteforbundets sportslige leder hadde derfor samtaler med forbundskapteinene Johan Lewin og Jakob Willemo. Blant annet jobbes det for en ny felles samling i forkant Junior-VM i Saudi-Arabia.

Vi takker det Svenske Fekteforbundet for invitasjonen og for en flott treningssamling!