TOPP RESULTAT I VERDENSCUPEN

Postet av Norges Fekteforbund den 4. Des 2023

F.v. Else Hellebø, Njård Fekting, Vilde Tengesdal, Bergens FK og Caroline Piasecka, reiseleder og tidligere norsk landslangsfekter. Foto: Norges Fekteforbund. 

Vilde Tengesdal oppnådde i helgen en imponerende 8. plass på et verdenscupstevne i Tyskland. Dette er det beste norske plasseringen siden 2012, og kvalifiser til deltakelse i Junior-VM i 2024.

Helgens tyske verdenscupstevne for juniorer, Uhlman-Cup i Laupheim, hadde samlet over 200 fektere.

Etter å ha slått flere av de høyst rangerte fekterne, fikk Bergensfekteren Vilde Tengesdal en imponerende 8. plass. Med denne plasseringen er hun kvalifisert til Junior-VM i Saudi-Arabia i 2024.

Dette stevnet var Njårdfekteren Elsa Hellebø sin debut i verdenscupen. Med tanke på den tøffe konkurransen var hennes plassering som nummer 162 ikke bare godkjent, men helt akseptabel. 

Se resultatene fra Uhlman-Cup 2023 via denne lenken

Historisk plassering
Vilde sin plassering er den beste norske verdenscupplasseringen på elleve år. Den forrige var Elisabeth Lind sin kvartfinaleplass i Burgos 2012. Vilde skal også delta på dette stevnet så det blir svært spennende å se om hun fortsatt har toppformen inne. 

Før Elisabeth, var åttendeplassen til Caroline Piasecka i Dijon 2010 best. Det var derfor spesielt at det nettopp var Caroline som var innleid reiseleder for Fekteforbundet på dette verdenscupstevnet.

Vi takker for øvrig Caroline for en svært god jobb! Ikke bare med coaching av fekterne. På grunn av det store snøfallet i Tyskland ble organisering av hjemreisen en vanskelig oppgave, som hun løste eksemplarisk.