BERGENSJENTENE BEST PÅ HJEMMEBANE

Postet av Norges Fekteforbund den 27. Nov 2023

F.v: Kristina og Vlada Osharova, Liv Marhaug og Ada-Sofie Gilderne foran Bergens FK sin nye trener Vitaliy Osharov. Foto: Bergens FK. 

I helgen arrangerte Bergens Fekteklubb Bergen Cup i Haukelandshallen. Dette var sesongens tredje stevne i Norgescupen for de yngre aldersklassene.

Årets Bergen Cup hadde 129 starter fra ni fekteklubber. I tillegg hadde stevnearrangøren laget en uhøytidelig konkurranse for de som er for unge til å delta i Norgescupen. Her var alle vinnere og fikk utdelt deltakermedaljer.

Frivillige fra Bergens FK og dommere fra deltakerklubbene sørget for en god konkurranse, og stevnekiosken tilbød alle mat og drikke.

Bjørn Faye, president i Norges Fekteforbund, og styremedlem i arrangørklubbene Bergens FK stilte opp som dommer på helgens Norgescupstevne, Bergens Cup 2023. Foto: Bergens FK.

Klassevinnere Bergen Cup 2023
Fektere fra fire klubber ble klassevinnere i helgens stevne. Selv om det fekterne fra de de større og etablerte klubbene som vanligvis regjerer på toppen, er det gledelig å se en fekter Drammen FK på toppen av premiepallen. Vi gratulerer uansett alle med gullmedaljene!

  • U20-årsklassene: Vilde Tengesdal, Bergens FK og Aleksander Malvik, Njård Fekting
  • U17-årsklassene: Liv Marhaug, Bergens FK og Filip Zeljkovic, Njård Fekting
  • U15-årsklassene: Liv Marhaug, Bergens FK og Ricardo Alexander Aires, Titan FK
  • U13-årsklassene: Lujainah Ahmed Daar, Bergens FK og Kristian Husemoen-Zhang, Drammen FK

Alle resultater finnes via denne lenken

Norgescup og Masters
På grunn av økende påmelding, og dermed større press på stevnegjennomføringen, blir Norgescupstevene denne sesongen delt i to som en prøveordning.

Inndelingen av de ulike aldersklassene blir gjort på samme måte som på Norgesmesterskapene. Både Siddis Cup, Vinterstøtet og helgens Bergens Cup, fungerte dette veldig bra.

Som Norgescupstevne teller Bergens Cup med i Masters-serien. Finalene for de åtte beste fekterne, sammenlagt i alle aldersklasser gjennomføres i mai 2024. Mer informasjon om Masters her.

Deling av bilder og film
Det er flott at mange fekteklubber har publisert bilder med gratulasjoner av klubbmedlemmene på egne nettsider og profiler i sosiale medier. Vi oppfordrer flest mulig, også både fekterne selv og deres foresatte, til å dele bilder og film på sosiale medier.

Gjerne også til å følge, like og dele innleggene på Fekteforbundets offisielle Facebookprofil. Ved å gjøre dette holder man seg både orientert og bidrar i synliggjøringen av norske fekting.

Fekteforbundet minner om Retningslinjer for publisering av bilder og film (idrettsforbundet.no) og om at film og bilder av barn også kan gjøres i den lukkete norske Facebook gruppen Fektebilder. I denne gruppen finnes det også mye fint fra treningssamlinger, stevner og mesterskap i inn- og utland.