NILS KOPPANG HEDRES MED VANDREPOKAL PÅ VINTERSTØTET

Postet av Norges Fekteforbund den 1. Nov 2023

Bildet av Nils Koppang som vinner sitt første Junior-VM i Wien i 1977 mot sveitseren Michel Poffet havnet på forsiden av Aftenposten.

Til helgen er det klart for Njård Fektings Vinterstøtet. Det er sesongens andre Norgescupstevne for de yngre aldersklassene. Nytt av året er utdeling av "Nils Koppangs Pokal", en vandrepokal til beste fekter i jente- og gutteklassen under 20 år.

Nils Bjørn Koppang (født i 1958) tok blant annet 11 individuelle NM-gull, og ble juniorverdensmester i Wien i 1977 og i Madrid i 1978. Nils som er æresmedlem i Oslo Fekteklub, med tidligere tilhold i Njårdhallen, vil selv dele ut pokalen. 

Møt opp og få mulighet til å treffe en av norsk fekting store profiler som ble omtalt i Jubileumsskrivet som ble utgitt i forbindelse med Norges Fekteforbunds 100-årsjubilum i 2011.

Les mer om Vinterstøtet 2023 og Nils Koppang på Njård Fekting sine nettsider

Husk å melde på til dommerkurs (AVLYST PGA INGEN PÅMELDTE)
Fekteforbundet arrangerer dommerkurs Trinn 1 og 2 i forbindelse med Vinterstøtet.

Teorikurset (Trinn 1) avholdes i Njårdhallen på fredag 3. november kl. 18:00-21:00 med Kristian S. Christensen i Fekteforbundets dommerkomite som kursholder. Denne delen vil også inkludere en gjennomgang av våpenkontroll etc. på pisten uten fektere til stede.

Den praktiske delen (Trinn 2) avholdes på søndag. Oppmøte i Njårdhallen kl. 08:15 for en praktisk gjennomgang av målsettinger/kompetansemål før dommermøtet, og deretter dømming.

Kursdeltakerne bes om å gjøre seg kjent med innholdet i den generelle del, kårde og t.170 i   Fektereglene.

Det er flott om også de som har gjennomgått trinn 1 og 2 tidligere stiller som dommere på Vinterstøet slik at Kristian også kan følge de opp mot trinn 3 og 4, og kvalifisering som nasjonale fektedommere.

Påmelding til dommerkurset i Njårdhallen gjøres via denne lenken innen torsdag.

Les mer om Fekteforbundets dommerutdanning og finn nyttig informasjon via denne lenke