MEGET GODE NORSKE RESULTATER PÅ ÅRETS OSLO CUP

Postet av Norges Fekteforbund den 30. Okt 2023

Fv: Stavangerfekteren Alexey Skachkov som vant herreklassen og Njårdfekteren Benjamin Humlen Dahlbo som ble årets sammenlagtvinner i Nordic Challenge. Foto: Norges Fekteforbund.

Bygdø Fekteklubb og Norges Fekteforbund arrangerte i helgen årets Oslo Cup i Bygdøhus. Det ble god norsk uttelling i konkurranse med 160 fektere fra 14 land.

Oslo Cup er kjent for god stevnegjennomføring og høyt sportslig nivå. Etter at stevnet fikk status som satelittstevne med rankingpoeng i verdenscupen for 20 år siden, har flere av verdens beste fektere deltatt. Dette har gitt mulighet til å se fekting på høyt nivå og gitt norsk fekting viktige impulser til videre utvikling. 

I tillegg seniorklassene, også ble det i år også arrangert konkurranser i U23-årsklassen. Dette gjorde at også våre yngre fektere fikk vist seg frem, og ikke minst befestet sitt gode nivå på hjemmebane.  

Norsk vinner av Nordic Challenge
Som en reaksjon på den russiske invasjonen i Ukraina, ble Oslo Cup og tilsvarende nordiske satelittstevner holdt utenfor verdenscupen i år. For å beholde internasjonal deltakere, inngår Oslo Cup i den nordiske konkurranseserien Nordic Challenge med over 40 000 kroner i premiepotten.

Sammenlagt etter Challenge Bernadotte i Sverige, Kupittaa Tournament i Finland og Nordisk Mesterskap i Estland var plasseringene i Oslo Cup det som skulle avgjøre. 

Vi gratulerer Njårdfekteren Benjamin Humlen Dahlbo (bildet over) og svenske Louise Ulltjärn (bilder under) med sammenlagtseirene. Sistnevnte vant dessuten både senior og U23-årsklassen i Oslo Cup.

Resultatene sammenlagt: 

Damer:

  1. ULLTJÄRN Louise SWE, 25p – 1000 EUR
  2. ZUIKOVA Veronika EST, 68p – 700 EUR
  3. BELJAJEVA Julia EST, 69p – 300 EUR 

Se sammenlagtresultatene via denne lenken

Herrer:

  1. DAHLBO Benjamin NOR, 58p – 1000 EUR
  2. KUHTA Marko FIN, 90p – 700 EUR
  3. BÄCKSTRÖM Ian SWE, 93p – 300 EUR

Se sammenlagt resultatene via denne lenken

Norsk vinner i herrenes seniorklasse på Oslo Cup
Herreklassen som samlet 64 fektere med 11 ulike nasjonaliteter, ble vunnet av Stavangerfekteren Alexey Skachkov. Bygdøyfekteren Viktor Jarl Breivik Hagen, vinneren av U23-årsklassen fikk en flott bronsemedalje. 

Det ble i seniorklassene overrakt en premie til den beste veteranfekteren. I herreklassen gikk denne til sveitseren Patrick Merky som fekter i Njård Fekting for hans plassering som nummer åtte.

Premiene ble overrakt av styremedlem i Norges Fekteforbund, Ragnhild Andenæs.

F.v: Jakob Fagerstedt, DIF Stockholm, Alexey Skachkov, Stavanger FK, Patrick Merky, Njård Fekting, Viktor Jarl Brevik Hagen, Bygdø FK og Ragnhild Andenæs, Styremedlem i Norges Fekteforbund. Foto: Norges Fekteforbund.

To norske medaljer i dameklassen
Dameklassen ble vunnet av svenske Louise Ulltjärn. Hun gikk også av med sammenlagtseieren i Nordic Challenge. Bergensfekterne Ada Sofie Gildernes og Vilde Tengesdal fikk henholdsvis sølv og bronse. Dameklassen hadde samlet 31 fektere med seks nasjonaliteter.

Premien for beste veteranfekter i dameklassen gitt til Njårdfekteren Pia Albertson for hennes 11. plass.

F.v: Ada Sofie Gildernes, Bergens FK, Louise Ulltjärn, FFF Stockholm, Vilde Tengesdal, Bergens FK, Engla Sennerlid Holm, FKC Karlskrona og Pia Albertson, Njård Fekting. Foto: Bygdø FK.

Norsk vinner i guttenes U23-årsklasse
Nordmennene var i flertall på premiepallen i guttenes U23-årsklasse. Bygdøfekteren Viktor Jarl Breivik Hagen vant, mens klubbkameraten Kristoffer Mikael Solvikaas og Njårdfekteren Marcus Vokes Brobakken fikk bronsemedaljer etter en lang konkurransedag der de 31 deltakerne med seks nasjonaliteter fektet med repechage.

F.v: Ian Bäckström, FFF Stockholm, Viktor Jarl Breivik Hagen, Bygdø FK, Marcus Vokes Brobakken, Njård Fekting og Kristoffer Mikael Solvikaas, Bygdø FK. Foto: Norges Fekteforbund.

Norsk sølv i jentenes U23-årsklasse
Også i jentenes U23-årklasse ble vunnet av svenske Louise Ulltjärn. Også i denne klassen var finalemotstanderen Bergensfekteren Ada Sofie Gildernes. Denne klassen hadde samlet 18 fekter med 5 nasjonaliteter.

F.v: Ada Sofie Gildernes, Bergens FK, Louise Ulltjärn, FFF Stockholm, Alma Harding, AFiL Lund, Eden Rose Renda, FFF Stockholm og Ragnhild Andenæs.

Norges Fekteforbund takker
Vi takker Bygdø Fekteklubb og spesielt Samuil og Tatjana Kaminski for god stevneledelse. Dessuten takkes alle de frivillige som har stilt opp i opp- og nedrigging, baking og kiosksalg og alle som kreves av en teknisk arrangør av et fektestevne!

SE ALLE RESULTATENE VIA DENNE LENKEN

Treningssamling i regi av Fekteforbundet
Norges Fekteforbund avholdt en treningssamling for fekterne i U23-årsklassen parallelt med konkurransene. Samlingen ble ledet av Fekteforbundets sportslige leder Bartosz Piasecki og utviklingsansvarlig Fredrik Backer.

I tillegg til relevant stevneforberedende våpenstellekurs, konkurranseoppvarming og planlegging, inneholdt samlingen både informasjon om viktigheten av og øvelser innenfor både stabilitets- og bevegelighetstrening. 

Fredrik Backer omsluttet av en del av guttene som deltok på Fekteforbundets treningssamling under årets Oslo Cup. Foto: Norges Fekteforbund. 

Deling av bilder og film 
Det er flott at mange fekteklubber har publisert bilder med gratulasjoner av klubbmedlemmene på egne nettsider og profiler i sosiale medier. Vi oppfordrer flest mulig, også både fekterne selv og deres foresatte, til å dele bilder og film på sosiale medier.

Gjerne også til å følge, like og dele innleggene på Fekteforbundets offisielle Facebookprofil. Ved å gjøre dette holder man seg både orientert og bidrar i synliggjøringen av norske fekting.

Fekteforbundet minner om Retningslinjer for publisering av bilder og film (idrettsforbundet.no) og om at film og bilder av barn også kan gjøres i den lukkete norske Facebook gruppen Fektebilder. I denne gruppen finnes det også mye fint fra treningssamlinger, stevner og mesterskap i inn- og utland.