NJÅRDFEKTER LEDER NORDIC CHALLENGE

Postet av Norges Fekteforbund den 25. Okt 2023

Njårdfekteren Benjamin Humlen Dahlbo leder Nordic Challenge som avgjøres på Oslo Cup: Foto: Privat

Etter gode plasseringer på stevnene i Sverige, Finland og Estland, kan Benjamin Humlen Dahlbo vinne årets Nordic Challenge. Det hele avgjøres til helgen på Oslo Cup.

Oslo Cup med Bygdø Fekteklubb som teknisk arrangør førstkommende helg er det siste stevnet i den nordiske konkurranseserien Nordic Challenge som har over 40 000 kroner i premiepotten for medaljørene i seniorklassene.

Stillingen etter Challenge Bernadotte i Stockholm, Kupittaa Tournament i Åbo og Nordisk Mesterskap i Kääriku viser at Benjamin Humlen Dahlbo fra Njård Fekting topper listen på 129 i herrekonkurransen. Bergensfekteren Vilde Tengesdal ligger på 28. plass i dameklassen.

Last ned hele stillingen i Nordic Challenge før Oslo Cup her

Oslo Cup
Dette stevnet er norsk fektings årlige stormønstring. Hele 160 fektere fra 14 land  er påmeldt. Nytt av året er at det, i tillegg seniorklassene, også arrangerer konkurranser i U23-årsklassen.

Her vil våre beste fektere mulighet til å få vist seg frem mot internasjonale fektere på hjemmebane, og de mindre erfarne får stimulans og impulser til videre utvikling. 

Last ned programbladet for Oslo Cup 2023 her

Oslo Cup fikk status som et satellittstevne i verdenscupen for 20 år siden. I år holdes dette og de andre nordiske satellittstevnene i Nordic Challenge utenfor verdenscupen for å unngå russisk og belarusisk deltakelse pga. den russiske invasjonen i Ukraina.

Finalene seniorklassene begynner ca. klokken 16 begge dager. Det er gratis inngang i Bygdøhus, og både fekteinteresserte og alle som er nysgjerrig på fekting inviteres til å heie hele dagene!