11 NORSKE MEDALJER I ØREBRO MASTERS 2023

Postet av Norges Fekteforbund den 16. Okt 2023

Ørebro Masters 2023 er et tradisjonsrikt fektestevne i Sverige. Foto: Wadköpings Fäktförening.

Med tre gull-, en sølv- og syv bronsemedaljer preget de norske fekterne de fleste aldersklassene i helgens Ørebro Masters. Det var dessuten respektabel norsk innsats i årets Veteran-VM i USA.

Etter den norske medaljefangsten i forrige helgs Nordisk Mesterskap i Estland, viste de norske fekterne muskler denne helgen også. Ørebro Masters arrangeres av Wadköpings Fäktförening er et svensk rankingstevne, som også gir norske rankingpoeng i U20-, U17- og U15-årsklassene.

11 norske medaljer
De norske medaljene har god spredning mellom de ulike aldersklassene, og norske fektere i begge kjønn fra flere fekteklubber er representert på premiepallene:

Tre gullmedaljer:
Julius Edelmann (Bergens FK) i U17-årklassen, Philip Sæle-Meyer (Bergens FK) i U15-årsklassen og Magnus Spusta (Njård Fekting) i U13-årsklassen.

En sølvmedalje:
Franz Philip Pap Holmen (Bygdø FK) i U20-årsklassen.

Syv bronsemedaljer:
Vilde Tengesdal (Bergens FK) og Marcus Vokes Brobakken (Njård Fekting) i seniorklassene. Viktor Jarl Breivik Hagen (Bygdø FK) og Inge Sørum (Bygdø FK) i U20-årsklassen. Ada Sofie Gildernes (Bergens FK) og Filip Zejkovic (Njård Fekting) i U17-årsklassene.  Dessuten India Aarseth (Njård Fekting) i U13-årsklasssen.

I tillegg til medaljørene, var det også denne helgen flere andre fektere som fortjener honnør for gode plasseringer.

Se alle resultater fra Ørebro Masters 2023 via denne lenken

Veteran-VM i USA
I år arrangeres verdensmesterskapet for veteraner i Daytona Beach i Florida. Den eneste norske deltakeren, Stavangerfekteren Cord von Brandis, kom på 36. plass på fredagens konkurranse i aldersgruppen over 70 år. Med tanke på at Cordt er 80 år, er dette et svært respektabelt resultat. 

Vi gratulerer for øvrig svensk fekting og Jan Tivenius gull- og Annica De Groote med sølvmedalje!

Se alle resultatene fra Veteran VM 2023 via denne lenken

Bilder og film 
Stevnearrangøren Wadköpings Fäktförening har publisert mange flott bilder fra helgens stevne på sin Facebookprofil. Det samme har det internasjonale fekteforbundet (FIE) gjort fra Veteran-VM.

Også i den lukkete norske Facebook gruppen Fektebilder blir det publisert bilder og film fra treningssamlinger og fra stevner og mesterskap i inn- og utland. Gruppen holdes lukket, og Fekteforbundet minner om Retningslinjer for publisering av bilder og film (idrettsforbundet.no) 

Vi oppfordrer derfor også både fektere og deres foresatte til å følge, like og dele innleggene på Fekteforbundets offisielle Facebookprofil som er åpen. Ved å gjøre dette holder man seg både orientert og bidrar i synliggjøringen av norske fekting.