NORGESMESTERSKAPENE 2024 OG 2025

Postet av Norges Fekteforbund den 4. Okt 2023

Bildet er fra Norgesmesterskapet i 2019 som ble arrangert av Stavanger FK. Foto: Norges Fekteforbund.

Det tekniske arrangøransvaret for Norgesmesterskapene de to neste årene er tildelt Stavanger FK, Bergens FK og Bygdø FK.

Fekteforbundet inviterte i juni fekteklubbene til å søke om det tekniske arrangøransvaret for følgende Norgesmesterskap på kårde de neste to årene: 

  • Individuelt Junior og ungdoms NM for gutter og jenter i følgende aldersklasser: Junior (under 20 år), Kadett (under 17 år), Eldre ungdom (under 15 år) og Yngre ungdom (under 13 år*). Dessuten lagturnering i juniorklassen for jenter og gutter.

  • Individuelt Senior og veteran NM for kvinner og menn i følgende aldersklasser: Senior (over 20 år), og veteran i følgende aldersklasser: Over 70 år, Over 60 år, Over 50 år og Over 40 år. Dessuten lagturnering i seniorklassen for kvinner og herrer.

* Fordi U13-årsklassen i NM kun er åpen for de fekterne som fyller 13 samme år, skal teknisk arrangør av Ungdoms-NM også arrangerer et Landsstevne for barn mellom 11 og 13 år, slik at så mange som mulig samles samme sted.

Tildelingskriterier
For at Norgesmesterskapene skulle bli så gode som mulig, for både fekterne og publikum, samt brukes for å synliggjøre fekting og rekruttere flere til sporten, ble søkerklubbene oppfordret til å vedlegge en plan for arrangementene som går utover minstekravene. Last ned utlysningsbrevet her.

Tildeling
Etter at søknadsfristen var gått ut, var tildelingen av det tekniske arrangøransvaret for følgende Norgesmesterskap i 2024 og 2025 blant flere saker som ble behandlet på styremøtet i Norges Fekteforbund 2. oktober.

Basert på overnevnte og historikk, vedtok NF-styret følgende tildeling av det tekniske arrangøransvaret for Norgesmesterskapene i 2024 og 2025:

År 2024:

  • Junior og ungdoms NM:    Bergens FK
  • Senior og veteran NM:      Bygdø FK

År 2025:

  • Junior og ungdoms NM:     Stavanger FK
  • Senior og veteran NM:       Bergens FK

Invitasjoner med informasjon om tidspunkter for mesterskapene vil bli publisert på Ophardt, og i  Fekteforbundets Terminliste.

Styreprotokollen er publisert sammen med de andre protokollene på Fekteforbundets nettside som kan leses via denne lenken.