STOR KONKURRANSEAKTIVITET PÅ WORLD FENCING DAY

Postet av Norges Fekteforbund den 11. Sep 2023

Et knippe fektere som deltok på helgens Angelini Cup. Foto: Bygdø FK

I helgen arrangerte Bygdø FK Angelini Cup, sesongens første stevne i Ungdomsserien. Dessuten deltok Njårdfektere i Uppsala Cup. Dette resulterte i helnorsk finale i guttenes kadettklasse.

Fem Njårdfektere deltok i årets Uppsala Cup. Finalen i U17-årsklassen ble et helnorsk oppgjør mellom Martin Aleksander Vik og Filip Zeljkovic som førstnevnte vant. Fekteforbundet gratulerer!

Premiepallen i U17-årslassen på Uppsala Cup 2023. Gullmedaljør Martin Aleksander Vik og sølvmedaljør Filip Zeljkovic står som nummer tre og fire fra venstre. Foto: Njård Fekting.

Se alle resultater fra Uppsala Cup via denne lenken

Angelini Cup
I helgen ble Angelini Cup arrangert av Bygdø FK. Dette ble et meget vellykket arrangement med 78 starter fra seks fekteklubber. 

Angelini Cup var sesongens første i Ungdomsserien. Serien gjennomføres som regionale konkurranser i fire ulike klubber i Østlandsområdet.

Ungdomsserien skal være uhøytidelig, men også gi spennende opplevelser, og fungere som en introduksjon for deltakelse i større nasjonale og nordiske konkurranser. Målet er dessuten å skape et tettere samarbeid og stimulere til vennskap mellom fekterne i ulike byer og klubber.

Neste stevne i Ungdomsserien er Oslo FK sitt Zorro Cup som arrangeres 11. november.

Les mer om Ungdomsserien via denne lenken

Klassevinnerne i Angelini Cup 2023

  • Kadettklassen: Elisabeth Pilipenko og Vladislav Hunchenko, Bygdø FK
  • U15 år: Zion Lundesgaard, Drammen FK og Abel Austbø Dahle, Njård Fekting
  • U13 år: India Aarseth, Njård Fekting og Alexander Mørch Hellkås, Bygdø FK

Stevnet hadde også en barneklasse med åtte deltakere som alle var vinnere.

Finn alle resultatene via denne lenken

Fekteforbundet gratulerer klassevinnerne, og takker alle fekterne for god innsats, teknisk arrangør Bygdø FK for et flott stevne, og ikke minst alle de frivillige som bidro i gjennomføringen!

Word Fencing Day 
Word Fencing Day er et initiativ fra det internasjonale fekteforbundet for å feire og synliggjøre fektesporten.  Alle i fektesporten oppfordres til å dele bilder og videosnutter for å vise hva dette innebærer for dem

I år var dagen lørdag 9. september med temaet; fekting er for alle. Dagen ble blant annet godt markert i Bygdøhus under årets Angelini Cup, og filmer fra både Oslo FK og Bygdø FK ble delt av det Internasjonale fekteforbundet.

Se innlegg fra både Norge og utlandet via denne lenken

Bilder og film fra fekting i Norge
Les mer om og se flere bilder fra Angelini Cup på Facebookprofilen til Bygdø FK

I den lukkete Facebook gruppen Fektebilder blir det også publisert bilder og film fra treningssamlinger og fra stevner og mesterskap i inn- og utland. Gruppen holdes lukket slik at man trygt kan publiserer bilder av barn, uten at disse kan spres uten godkjenning.

Vi oppfordrer også både fektere og deres foresatte til å følge, like og dele innleggene på Fekteforbundets offisielle Facebookprofil som er åpen. Ved å gjøre dette holder man seg både orientert og bidrar i synliggjøringen av norske fekting.