STEVNEKALENDER OG UTTAKSKRITERIER

Postet av Norges Fekteforbund den 28. Jun 2023

Utviklingsgruppen på en av mange treningssamlinger. Foto: Norges Fekteforbund.

Fekteforbund har nå publisert stevnekalenderen og uttakskriteriene stevne- og mesterskapsdeltakelser for neste sesong. Det er dessuten vedtatt nye uttakskriterier for Utviklingsgruppen og landslag fra og med sesongen 2024/25.

Stevenekalender
Kalenderen med både norske og internasjonale stevner for sesongen 2023/2024 er nå publisert. Kalenderen inneholder for øvrig også en plan for nasjonale og regionale treningssamlinger.

Det er gjort flere endringer i stevnekalenderen for å forbedre kvaliteten på stevnene. Blant annet blir Norgescupen inndelt i to alderskategorier. Fire Norgescupstevner blir arrangert i aldersklassene junior, kadett, U15 og U13. I tillegg blir det arrangert to separate Norgescupstevner i Senior-, Veteran- og U23-årsklassen. 

To av de norske norgescupsstevnene vil dessuten inngå i den svenske rankinglisten. Nytt av året er også at det blir etablert en egen norsk stevnekalender og rankingliste for veteranfektere. 

Fordi kalenderen er tilpasset den svenske, europeiske, og det internasjonale fekteforbundets terminlister, kan det komme endringer. Det er derfor viktig å følge med på stevnekalenderen i Ophardt.

Følg lenken til stevnekalenderen

Uttakskriterier for stevner og mesterskap
Uttakskriteriene til deltakelse på internasjonale mesterskap og til treningssamlinger samt til de andre sportslige aktivitetene i regi av Fekteforbundet er også publisert. 

Følg lenken til uttakskriteriene til stevner og mesterskap

Nye uttakskriterier til Utviklingsgruppen og til landslag
Fekteforbundet etablerte i 2021 en utviklingsgruppe. Denne vil i sesongen 2024/2025 spisses ytterligere, og det blir etablert et landslag.

Det er allerede etablert uttakskriterier for fektere som ønsker å inngå i disse. Det er verdt å merke seg at utøvere som ikke oppfyller uttakskriteriene gjennom sesongen fremover, mister plassen.

Følg lenken til uttakskriteriene til Utviklingsgruppen og landslag

Spørsmål til kalenderen kan rettes til Fekteforbundets sportslige leder, Bartosz Piasecki.