SESONGENS SISTE SAMLING FOR UTVIKLINGSGRUPPEN

Postet av Norges Fekteforbund den 12. Jun 2023

Antatolij Gerej gjennomgår Fekteforbundets sommerprogram for egentrening. Foto: Norges Fekteforbund.

Norges Fekteforbund arrangerte i helgen sesongens tredje og siste treningssamling for Utviklingsgruppen. Samlingen ble gjennomført i Bygdøhus, men mest utendørs. 

Lørdagen startet med en felleslunsj der fekterne fikk presentert agendaen for helgs samling. Deretter var full aktivitet hvor alle gjennomførte Fekteforbundets testbatteri med åtte øvelser. 

Følg linken til å se video av øvelsene som benyttes i testingen

Fekteforbundets sportslige leder Bartosz Piasecki og utviklingsansvarlig Fredrik Backer sto for testingen som varte hele dagen. Etter en lang og tøff økt, var det en sliten gjeng som hadde et hyggelig fellesmåltid. 

God evaluering
Søndagen startet med en evaluering av sesongen som har vært. Fekterne ble inndelt i grupper der de først diskuterte, og deretter presenterte hva som har vært bra og hva som kan gjøres bedre. Både samlingene og gjennomføringen av de norske stevnene ble omtalt. 

Denne sesjonen ble avsluttet med at sportslig leder viste utkast av stevnekalender, uttakskriterier og hvilke endringer som vil komme neste sesong.

 Fekterne jobbet sammen i grupper for å evaluere sesongen. Foto: Norges Fekteforbund.

Fekteforbundets Sommerprogram
Etter en lunsjpause gjennomførte Anatolij Gerej en økt der Fekteforbundets sommerprogram ble gjennomgått. Disse øvelsene er utviklet av Anatolij Gerej og Filip Broniszewski, som har vært innleide trenere for utviklingsgruppen i denne sesongen, i samråd med Fekteforbundet.

Disse øvelsene kan med fordel brukes av hele fekte-Norge, og er et minimum av hva som forventes av utøverne i utviklingsgruppene. 

Se lenke til treningsplan med video av øvelsene her

Samlingen ble avsluttet med en intens fotballkamp på stor bane før Fekteforbundets sportslige leder Bartosz Piasecki takket alle fekterne og de innleide trenerne for innsatsen og ønsket god sommer.