KLAR FOR IDRETTSTINGET 2023

Postet av Norges Fekteforbund den 2. Jun 2023

Visepresident Ole Eeg stiller som Norges Fekteforbund sin delegat på Idrettstinget 2023. Foto: Norges Fekteforbund.

Idrettstinget holdes hvert annet år og er den høyeste myndigheten i Norges Idrettsforbund og Norges Olympiske Komité (NIF). Årets Idrettssting avholdes fra fredag 2. juni til søndag 4. juni i Bergen.

Selv om presidentvalget har fått størst medieoppmerksomhet, skal 168 representanter fra særforbundene, idrettskretsene, fra utøverkomiteen og fra Idrettsstyret behandle flere hundre saker i løpet av helgen.

Norges Fekteforbund har én stemme, og etter å ha gjennomgått sakspapirene har styret gitt visepresident Ole Eeg mandat til stemme på vegne av norsk fekting.

Håper å forenkle klubbdriften
En av sakene som skal behandles er Norges Fekteforbund og flere andre særforbund sitt forslag om at prøveordningen med forenklet lovnorm for mindre klubber blir videreført ut 2023, og tatt inn i den oppdaterte lovnormen som trer i kraft fra 01.01.24.

Dette vil blant annet innebære at mindre klubber selv kan velge om de ønsker flere enn tre valgte styremedlemmer, og ikke trenger kontrollutvalg og valgkomite. Målet er å forenkle hverdagen for mindre klubber med begrenset muligheter for å rekruttere frivillige.

Direktesendt podcast under Idrettstinget
Under Idrettstinget kan man også følge podcasten Idretten vil som har tre direktesendte sendinger om viktige idrettspolitiske temaer.

  • Fredag kl. 1400: Deltakelse av russiske/belarusiske utøvere i internasjonal idrett
  • Lørdag kl. 1400: Enklere hverdag for idrettslag - hvordan får vi til det?
  • Søndag kl. 1400: Hva vil idretten? Vi snakker om Idretten vil. Norsk idretts langtidsdokument.


Hør podcasten via denne lenken

Idrettstinget kan sendes dessuten direkte uten kommentarer via denne lenken