TRENERKURS OG REGIONAL TRENINGSSAMLING

Postet av Norges Fekteforbund den 8. Mai 2023

På bildet underviser Kjell André Ringdal fra Røde Kors deltakerne på Trener 1-kuret i hjerte- og lungeredning (HLR). Foto: Norges Fekteforbund.

Fekteforbundet arrangerte i helgen regional treningssamling for barn og ungdommer på Østlandet. Parallelt med treningssamlingen ble den siste kurshelgen for årets kull i Trener 1-utdanningen avholdt.

Helgens aktiviteter i regi av Norges Fekteforbund ble gjennomført i Njårdhallen. Den regionale treningssamlingen, som var årets fjerde, hadde samlet 30 deltakere fra fem fekteklubber på Østlandet.

De innleide trenerne Julia og Filip Broniszewski, ledet fekterne gjennom to økter på både lørdag og søndag. Disse inneholdt blant annet leker og spill ute, fekting, øvelser i par, hinderløyper, koordinasjon og motorikk.

Siste helgesamling i Trener 1-utdanningen
Parallelt med treningssamlingen ble den siste helgesamlingen i årets Trener 1-kurs avholdt.

Som Trener 1 skal man kunne gi innlæring av grunnleggende tekniske ferdigheter, samt utvikle fysiske og sosiale egenskaper for utøvere på begynnernivå. Det er også avgjørende å kunne ivareta utøvernes behov i et sosialt, spennende og trygt miljø.

Fekteforbundets Trener 1-kurs har derfor både en generell del og en fektespesifikk del. 

Denne kurshelgen hadde fokus på fekting og fekteteknikk. Deltakerne ble kurset i øvelser innen posisjonering/avstand, skritt, angrep/motangrep, sammensatte angrep, parader og treffpunkter. 

Førstehjelp
I tillegg til fekteteknisk kursing, ble deltakerne drillet i førstehjelp. Etter flere tilfeller med hjertestans i norsk idrett, også i norsk fekting, har Fekteforbundet valgt å inkludere hjerte- og lungeredning (HLR) på trenerkurset. Opplæringen gjort av Kjell André Ringdal fra Røde Kors.

Praksis
Praksis er en viktig del av trenerutdanningen. Deltakerne fikk derfor praktisere som hjelpetrenere på den regionale treningssamlingen innen fekteteknikk og beinarbeid. For å få godkjent kurset og bli sertifisert som Trener 1, gjenstår dessuten 45 timers godkjent trenerpraksis i egen klubb.

I tillegg skal kursdeltakerne gjennomføre en rekke e-læringer og kurs som Barneidrettstrener i regi av Idrettskretsen.

Årets kull består av ni deltakerne fra syv fekteklubber og blir ledet av Fekteforbundets utviklingsansvarlige, Fredrik Backer.

Les mer Trener 1-kurset og Fekteforbundets trenerutdanning via denne lenken.

Bilder fra samlinger og stevner
I Facebook gruppen Fektebilder er det publisert flere flotte bilder fra disse, og andre treningssamlinger. Dessuten fra stevner og mesterskap i inn- og utland. Bli gjerne medlem av gruppen for å se andres, og publiserer egne bilder og videosnutter.

Vi oppfordrer også både fektere og deres foresatte til å følge, like og dele innleggene på Fekteforbundets offisielle Facebookprofil. Ved å gjøre dette holder man seg både orientert og bidrar i synliggjøringen av norske fekting.