FLOTT NM 2023 I NY FEKTESAL

Postet av Norges Fekteforbund den 2. Mai 2023

Norgesmestere og kongepokalvinnere Tomas Geitung, Bergens FK og Irina Aschehoug, Njård Fekting. Foto: Tom-Helge Vik.

Norgesmesterskapet i kårdefekting for seniorer og veteraner ble i helgen arrangert i Stavanger Fekteklubb sine nye treningslokaler i Siddishallen. Med god deltakelse.

Irina Aschehoug fra Njård Fekting og Tomas Geitung fra Bergens Fekteklubb vant gullet i seniorklassene. I tillegg til gullmedaljene, fikk de overbrakt Hans Majestet Kongens Pokal, "Kongepokalen", av presidenten i Norges Fekteforbund, Bjørn Faye.

God deltakelse
Årets individuelle konkurranser hadde 125 starter fra 12 fekteklubber. Dette er en økning på nærmere syv prosent fra i fjor og mer enn dobling fra 2020. Dette er også en økning fra forrige gang Norgesmesterskapet ble arrangert i Stavanger. Den gang under NM-veka 2019, med 108 starter. 

Mye tyder derfor på at konkurranseaktiviteten er tilbake på nivået før nedstengingen, som medførte begrensninger på både trenings- og konkurransemulighetene for norsk fekting.

For å få gjennomført alle konkurransene, ble U23-årsklassen arrangert på fredagen. Resten av de individuelle konkurransene ble avholdt på lørdagen. I tillegg til U23-årsklassen, ble det kåret norgesmestere i seniorklassen og i veteranklassene for herrer over 40 år, over 50 år, over 60 år og over 70 år. 

I søndagens lagkonkurranser stilte seks damelag og 17 herrelag. Selv om flere av klubbene stilte med flere lag, var det flere jevne og spennende oppgjør. 

Som i fjor ble begge konkurransene vunnet av Njård Fekting. Finalene i både dame- og herreklassen ble vunnet over lagene fra Bygdø Fekteklubb.

Norgesmestere individuelt:

  • Senior: Irina Aschehoug, Njård Fekting og Tomas Geitung, Bergens FK
  • U23 år: Vilde Tengesdal, Bergens Fekteklubb og Emilis Krasikovas, Stavanger FK
  • Veteraner over 40 år: Sturla Blanck Torkildsen, Njård Fekting
  • Veteraner over 50 år: Robert-David Gough, Oslo FK
  • Veteraner over 60 år: Paal Frisvold, Njård Fekting
  • Veteraner over 70 år: Cordt von Brandis, Stavanger FK

Norgesmestere lag:

  • Damer: Mie Selinger, Irina Aschehoug, Thale Hille-Dahl og Pia Albertson, Njård Fekting
  • Herrer: Benjamin Humlen Dahlbo, Sturla Blanck Torkildsen, Anatolij Gerej og Fredrik Backer, Njård Fekting

Norgesmesterne i lag fra Njård. Foto: Njård Fekting

Flere klubber med i medaljestatistikken
Som i fjor topper Njård Fekting medaljestatistikken. Både med tanke på antall gull og totalt antall medaljer. Men i år tok fektere fra åtte klubber medaljer. En økning fra seks i fjor.

Det er dessuten verdt å nevne at fekterne fra arrangørklubben Stavanger Fekteklubb vant hele elleve medaljer totalt. Mer enn enn en dobling fra 2022.  


GULLSØLVBRONSETOTALT
Njård Fekting51511
Stavanger FK23611
Bergens FK2136
Oslo FK12
3
Bygdø FK
314
Drammen FK
1
1
Trondheim FK

1
1

Følg denne lenken for å se alle resultater

Norges Fekteforbund gratulerer
Fekteforbundet gratulerer de nybakte norgesmesterne og alle medaljevinnerne! En stor takk til den teknisk arrangøren Stavanger FK der en rekke frivillige arrangerte et flott mesterskap i klubbens nye treningslokaler.

Dette, som er Norges største fektesal har kommet på plass gjennom godt samarbeid mellom Norges Fekteforbund, Norges Bueskytterforbund og Norges Bordtennisforbund, de lokale klubbene og Stavanger Idrettsråd.

Dommere og tekniske delegater på Norgesmesterskapet 2023. Foto: Stavanger FK.

Synliggjøring av norsk fekting
Det ble i løpet av helgen tatt mange bilder med inntrykk fra Norgesmesterskapet. I tillegg til å publisere disse på klubbenes nettsider og Facebookprofiler, oppfordres alle til å publisere disse i Facebookgruppen FEKTEBILDER.

Vi oppfordrer også både fektere og deres foresatte til å følge, like og dele innleggene på Fekteforbundets offisielle Facebookprofil. Ved å gjøre dette holder man seg både orientert og bidrar i synliggjøringen av norske fekting.