Masters - En fullspekket fektehelg!

Postet av Norges Fekteforbund den 12. Apr 2023

Gjennom Masters-finalene ønsker Norges Fekteforbund å øke statusen og interessen for NorgesCupen. Masters er et finalestevne hvor kun de åtte beste i ungdomsklassene deltar for å kåre vinnerne. Fredag 12. mai blir det stevnelederkurs, lørdag 13. mai fektes det Masters-finaler og på søndag 14. mai arrangeres det trening og utviklingsseminar. Gjør dere klare for en fullspekket fektehelg på Bygdøhus!


Masters gjennomføres for begge kjønn, i eldre ungdom (U15), kadett (U17) og for junior (U20). Det legges opp til to puljer med fire fektere i hver aldersklasse. Puljene settes opp bakgrunn av rangeringen fra de foregående Norgescupstevnene og Norgesmesterskapet.

Puljene foregår med fekting til 15 støt. Etter én puljerunde går de to beste fra puljen videre til semifinaler med direkte eliminasjon til 15 støt. I tillegg til diplomer, settes det opp vandrepokaler som graveres med navnet på vinnerne.

Konkurransen starter lørdag 13. mai kl09.00 og finaler går fra kl16.00

Stevnelederkurs

For å øke kvaliteten på fektestevnene i Norge arrangerer Fekteforbundet denne helgen et stevnelederkurs. Kurset vil ha en teoridel fredag kveld kl18.00-21.00 og praksis på lørdag ifm konkurransen.

Kurset vil bli holdt av Bartosz Piasecki og Samuil Kaminski og vil inneholde blant annet:

  • Utforming av invitasjon
  • Regler
  • Oppsett av pister og hall
  • Forberedelser
  • Gjennomføring
  • Dommeroppsett
  • Generell stevneledelse
  • Ophardt
  • Mye mer!

Påmelding sendes samlet og klubbvis til fredrik.backer@nif.idrett.no innen 5.5. - Kurset er gratis!

Utviklingsseminar
Flere trenere og klubber har etterspurt et utviklingsseminar hvor nye og erfarne trenere kan få faglig påfyll. Dette vil nå arrangeres ifm Masters. Seminaret vil ha en teoridel på søndag 14. mai kl11.00-13.00 med påfølgende praksis fra kl13.00-14.30/15.00 med utøvere som deltar i konkurransen på lørdag.

Tema for seminaret vil være aldersrelatert styrketrening. Kursholder vil være Sondre Nysether fra Olympiatoppen.

Seminaret krever ingen påmelding og vi håper alle trenere og aktuelle representanter fra alle klubber blir med.

Trening for deltagere på Masters søndag 14. mai.
På søndagen arrangeres det trening for deltagerne på Masters. Første trening fra kl10.00-12.00 vil inneholde fekterelatert trening. Andre trening fra 13.00-15.00 vil være en del av den praktiske delen til utviklingsseminaret og handle om aldersrelatert styrketrening.

Rekrutteringsstand med mulighet for å teste rullestolfekting
Det vil settes opp en stand med mulighet for å teste rullestolfekting. Noen av våre lovende rullestolfektere vil også vise hvordan det gjøres gjennom oppvisningskamper. I tillegg vil det være mulige å utfordre seg selv på ulike utfordringer.