BERGENSJENTENE DOMINERTE UNGDOMS-NM 2023

Postet av Norges Fekteforbund den 27. Mar 2023

På bildet i midten er norgesmesteren i U17-årsklassen Vladislav Hunchenko fra Bygdø FK. Han var er én av seks ukrainske flyktninger som har funnet seg til rette i norsk fekting. Foto: Bergens FK

Årets Ungdoms-NM ble i helgen arrangert i Haukelandshallen, Bergen. Fekterne fra arrangørklubben preget mesterskapet. Blant annet gjorde Bergensfekterne rent bord på jentesiden. 

Årets mesterskap i kårdefekting, med Bergens FK som teknisk arrangør, hadde god deltakelse. De individuelle konkurransene hadde 147 starter. Dette er en god økning fra fjorårets mesterskap som ble avholdt i Oslo. 

Fektere fra syv av ni deltakende klubber vant medaljer, og fektere fra fire klubber ble norgesmestere. Ekstra hyggelig var de at de ukrainske flykningene Kristina Osharova og Vladislav Hunchenko ble norgesmestere. De er to av seks ukrainske flyktninger som deltok på årets mesterskap. Sammen med flere andre har de blitt godt tatt i mot av norsk fekting, og blitt gode tilskudd i fekteklubbene. 

Bergensjentene er best
Selv om Bygdø- og Bergensfekterne vant like mange medaljer totalt, vant fekterne fra arrangørklubben flest gull. Dette var takket være Bergensjentene som vant alle gullmedaljene i jenteklassene, både individuelt og lagkonkurransen. Det er derfor ingen tvil om hvilken klubb som dominerer på jentesiden i de aldersbestemte klassene i norsk fekting.

Norgesmestere individuelt

  • U20 år: Vilde Tengesdal, Bergens FK og Emilis Krasikovas, Stavanger FK
  • U17 år: Ada Sofie Gildernes, Bergens FK og Vladislav Hunchenko, Bygdø FK
  • U15 år: Kristina Osharova, Bergens FK og Kristoffer Mikael Solvikaas, Bygdø FK
  • U13 år: Liv Marhaug, Bergens FK, Yahia Alizadeh, Titan FK

Norgesmestere lag under 20 år

  • Jenter: Bergens FK (Vilde Tengesdal, Ada Sofie Gildernes, Tuva Haugsdal, og Tone Karstensen)
  • Gutter: Bygdø FK (Franz Philip Pap Holmen, Viktor Jarl Hagen Breivik, Inge Sørum og Erik Hoff)

Se alle resultatene via denne lenken

Medaljeoversikt

FekteklubbGullSølvBronseTotalt
Bergens FK55212
Bygdø FK31812
Stavanger FK1124
Titan FK1

1
Njård Fekting
347
Oslo FK

11
Drammen FK

11

Innslag på NRK-Vestlandsrevyen
NRK tok turen innom Haukelandshallen for å ta tempen på mesterskapet. Blant annet ble nybakt norgesmester Vilde Tengesdal fra Bergens FK intervjuet.

Se innslaget på Vestlandsrevyen via denne lenken

Faksimile fra NRK-innslaget på Vestlandsrevyen mandag 27. mars 2023. 

Landsstevne for barn
Parallelt med norgesmesterskapet arrangerte Bergens FK et landsstevne for de som er for unge til å delta i et norgesmesterskap. Deltakelsen tyder på god rekruttering av de yngste til fektesporten.

Bankett
I tillegg til en betjent kiosk med god mat og drikke, organiserte Bergens FK en åpen bankett med felles middag på Peppes Pizza etter lørdagens konkurranse. Hele 95 personer fra seks fektekubber deltok. 

Synliggjøring av norsk fekting
Det ble i løpet av helgen tatt menge bilder og videosnutter som er delt på private og klubbenes profiler i sosiale medier. Selv om dette er med på å synliggjøre norsk fekting, minner vi om Retningslinjer for publisering av bilder og film.

Er man i tvil om bildene strider mot retningslinjene, oppfordres alle til å publisere bildene i Facebookgruppen FEKTEBILDER. Dette er en lukket gruppe, hvor medlemmene må søke om å få tilgang for å unngå uønsket spredning. 

Norges Fekteforbund gratulerer både de nybakte norgesmesterne og alle medaljevinnerne! Vi takker også Bergens FK med alle de frivillige som bisto i avviklingen av norgesmesterskapet!