FLOTT 12. PLASS I EUROPACUPEN

Postet av Norges Fekteforbund den 12. Des 2022

Franz Philip Pap Holmen med coachen Filip Bronieszewski og flere av de norske fekterne i Leipzig. Foto: Tom Helge Vik.

Norske kadettfektere deltok i helgen på to Europacupstevner. Jentene fektet i Heidenheim, mens guttene deltok på stevne i Leipzig.

Franz Philip Pap Holmen sto for den beste prestasjonen. 12. plass av 231 deltakere en svært god plassering. Med tanke på at han fikk 13. plass i Europacupstevnet i København forrige måned er det tydelig at han har hevet seg. 

Elsa Von Koss Hellebø ble beste norske jente med 50. plass av 225 deltakere i Heidenheim. Hun var også den beste norske fekteren på kadettstevnet i Grenoble i november.

Begge de norske lagene kom inn på 14. plass. Guttelaget bestående av Franz Philip Pap Holmen, Martin Aleksander Vik, Filip Zeljkovic og Viktor Jarl Hagen Brevik fikk 14. plassen i konkurranse med 38 lag i Leipzig. Jentelaget bestående av Elsa Von Koss Hellebø, Ada Sofie Gildernes, Mie Selinger og Erika Bustnes fikk 14. plassen i konkurranse med 23 lag i Heidenheim.  

Synliggjøring av norsk fekting
I den lukkete Facebook gruppen Fektebilder er det publisert mange flotte bilder fra både Leipzig og Heidenheim. Her finnes også flere bilder og film fra andre konkurranser og treningssamlinger. Bli gjerne medlem av gruppen for å se andres, og publisere egne bilder og videosnutter.

Vi oppfordrer også både fektere og deres foresatte til å følge, like og dele innleggene på Fekteforbundets offisielle og åpne Facebookprofil. Ved å gjøre dette holder man seg både orientert og bidrar i synliggjøringen av norske fekting.