REKORDDELTAKELSE I OSLO CUP

Postet av Norges Fekteforbund den 31. Okt 2022

Årets vinner av kvinneklassen var amerikanske Natalia Toby. Foto: Norges Fekteforbund.

Bygdø Fekteklubb og Norges Fekteforbund arrangerte i helgen årets Oslo Cup i Bygdøhus. Dette er det eneste norske satellitt-stevnet i verdenscupen.  Med 154 fektere fra 23 nasjoner ble årets stevne historiens største.

Oslo Cup er kjent for god stevnegjennomføring og høyt sportslig nivå. Etter at stevnet fikk status som et satelittstevne for 20 år siden, har det hatt stor internasjonal deltakelse og blitt norsk fektings årlige stormønstring.

Oslo Cup gir våre beste fektere mulighet til å få vist seg frem mot internasjonale fektere på hjemmebane, og de mindre erfarne får stimulans og impulser til videre utvikling. Dessuten bidrar stevnet med økt synlighet for norsk fekting, både nasjonalt og internasjonalt.

Historiens største Oslo Cup
Årets stevne samlet 94 menn og 60 kvinner. Utover de norske fekterne kom fekterne fra følgende nasjoner: Østerrike, Italia, Ukraina, Sverige, England, Finland, Estland, Lativa, India, Litauen, Danmark, USA, Ghana, Frankrike, Spania, Polen, Nederland, Georgia, Hellas, New Zeeland, Sør-Afrika og Slovenia.

Amerikansk og Østerisk gull
Dameklassen som samlet 60 fektere ble vunnet av Natalia Toby fra USA. Hun slo Irina estiske Irina Embrich i finalen. Årets herreklasse som hadde 94 deltakere, ble vunnet østerrikeren Josef Mahringer. Han slo italieneren Daniel De Mola finalen.

Den beste norske plasseringen var det Thale Hille-Dahl som sto for. Hun fikk en god 10. plass. Thale er tidligere Njårdfekter, men bor nå i Danmark og represenerte Hellerup FK.  På herresiden kom Njårdfekteren Benjamin Humlen Dahlbo lengst med en 19. plass.

Se alle resultatene via denne lenken

Premiepallen for herrene: F.v. Andrii Opanasenko (Ukraina), Daniel De Mola (Italia) og Josef Mahringer (Østerrike). Foto Norges Fekteforbund.

Premipallen for damer: Olga Mizera (Polen), Alejandra Cisneros (Spania), Irina Embrich (Estland) Alejandra Natalia Toby (USA). Foto: Norges Fekteforbund.

Nordic Challenge
Som i fjor ble Oslo Cup det siste og avgjørende stevnet i Nordic Challenge. Dette er en egen konkurranse som premierer de beste fekterne som deltar på det svenske stevnet SAF Pokalen/Rehbinderska Priset i Stockholm, det finske stevnet Kupittaa Tournament/Nordisk Mesterskap i Åbo og Oslo Cup. Reglene for Nordic Challenge er at den som har best sammenlagt plassering etter deltakelse på alle tre stevnene vinner henholdsvis 800, 400 og 300 EURO.

Dette nordiske samarbeidet har både styrket den internasjonale statusen og deltakelsen til alle de nordiske satellitt-stevnene. Dessverre var det ingen norske fektere som hadde deltatt på alle tre stevner og var derfor ikke med i denne konkurransen.

Vi gratulerer vinnerne
På damesiden vant svenske Emma Fransson med landskvinnen Louise Ulltjärn, og danske Sarah Schremmer Larsen på de neste plassene. På herresiden vant svensken Linus Islas Flygare, med esterne Ruslan Eskov og Ilian Bobrov på de neste plassen.

F.v. Louise Ulltjärn og Emma Fransson fra Sverige. Foto Norges Fekteforbund.

F.v. Linus Islas Flygare (Sverige) og Ruslan Eskov (Estland). Foto: Norges Fekteforbund.

Norges Fekteforbund takker
Vi takker Bygdø Fekteklubb og spesielt Mariusz Piasecki og Samuil og Tatjana Kaminski for god stevneledelse. Dessuten takkes alle de frivillige som har stilt opp i gjennomføringen av stevnet. Vi ønsker dessuten å takke Ellen Vokes som gjennom også denne hele helgen har tatt bilder mange fine bilder.

Bilder fra samlinger og stevnet
I Facebook gruppen Fektebilder er det publisert flere flotte bilder fra dette og andre stevner og mesterskap i inn- og utland. Samt fra treningssamlingene i regi av Norges Fekteforbund. Bli gjerne medlem av gruppen for å se andres, og publiserer egne bilder og videosnutter.

Vi oppfordrer også både fektere og deres foresatte til å følge, like og dele innleggene på Fekteforbundets offisielle Facebookprofil. Ved å gjøre dette holder man seg både orientert og bidrar i synliggjøringen av norske fekting.

Bilder som blir delt og likt på sosiale medier både motiverer og bidrar til å gjøre fektesporten mer attraktiv for både nye utøvere og sponsorer. Vi oppfordrer derfor flere til å bidra. Gjerne allerede neste helg under Vinterstøtet i Njårdhallen.