LAGSØLV I IRLAND OG TO TRENINGSSAMLINGER I OSLO

Postet av Norges Fekteforbund den 24. Okt 2022

Utviklingsgruppen og Fekteforbundets sportslige leder, Bartosz Piasecki på treningssamling i Bygdøhus. Foto: Norges Fekteforbund. 

Denne helgen var begivenhetsrik for norsk fekting. Fektere fra Bergens Fekteklubb vant sølvmedalje i lagkonkurransen i det Åpne Irske Mesterskapet, og Fekteforbundet avholdt treningssamlinger for totalt 70 fektere i Oslo.

Det var bergensfekterne Casper Bergh, Tomas Geitung, Truls Straumøy og Bendik Utne som representerte Norges under årets Irish Open & Dublin Satellite. Vi gratulerer med en flott sølvmedalje i lagkonkurransen. Se alle resultatene via denne lenken.

Stor treningssamling i Bygdøhus
I helgen ble det arrangert to forskjellige treningssamlinger i Oslo. Totalt var 70 fektere fra elleve ulike klubber i aktivitet i helgen og som hadde felles måltider for å bygge godt miljø og relasjoner på tvers av både klubbgrenser og sportslig nivå.

Katherina Malvik (t.v.) ledet den regionale treningssamlingen for barn og ungdom. Foto: Titan FK

Regional samling for barn og ungdom
På lørdag deltok 40 barn og ungdom fra østlandsklubbene Bygdø FK, Njård Fekting, Titan FK, Oslo, FK Gjøvik FK, Drammen FK, Bekkestua Fekting og Holmlia Fekting på en regional treningssamling i den store flerbrukshallen i Bygdøhus. Denne samlingen, som ble ledet av de innleide trenerne Katherina Malvik og Fabian Caicedo,inneholdt både fekterelatert lek og spill, samt lagfekting.

Samling for Utviklingsgruppen
Samtidig ble det arrangert en to-dagers treningssamling for Utviklingsgruppen. 30 fektere fra Bygdø FK, Bergens FK, Njård Fekting, Stavanger FK i Utviklingsgruppen trente på fektesalen til Bygdø Fekteklubb under ledelse av Bartosz Piasecki og Fredrik Backer. Samlingen inneholdt både fysisk og teknisk trening, samt en treningskonkurranse. Dette var årets siste treningssamling for utviklingsgruppen. Den neste samlingen er planlagt å være 28-29 januar.

Bilder fra samlinger og stevner
I Facebook gruppen Fektebilder er det publisert flere flotte bilder fra disse, og andre treningssamlinger. Dessuten fra stevner og mesterskap i inn- og utland. Bli gjerne medlem av gruppen for å se andres, og publiserer egne bilder og videosnutter.

Vi oppfordrer også både fektere og deres foresatte til å følge, like og dele innleggene på  Fekteforbundets offisielle Facebookprofil. Ved å gjøre dette holder man seg både orientert og bidrar i synliggjøringen av norske fekting.