NORSKE FEKTERE PÅ PISTEN I BÅDE OSLO OG STOCKHOLM

Postet av Norges Fekteforbund den 19. Sep 2022

Fornøyde fektere fra Titan FK. Alle fekterne fra klubben som deltok i Angelini Cup havnet på pallen. Foto: Titan Fekteklubb. 

I helgen arrangerte Bygdø FK Angelini Cup, sesongens første stevne i Ungdomsserien. Dessuten deltok norske seniorfektere i SAF Pokalen for herrer og Rehbinderska Priset for kvinner i Stockholm.

Årets Angelini Cup hadde hele 70 starter fra seks fekteklubber. Dette er nesten dobbelt så mange som i fjor og, en god indikasjon på at aktiviteten i østlandsklubbene nærmer seg samme nivå som før pandemien. 

Fekteforbundet gratulerer klassevinnerne, og takker alle fekterne for god innsats, teknisk arrangør Bygdø FK for et flott stevne, og ikke minst alle de frivillige som bidro i gjennomføringen!

Klassevinnerne i Angelini Cup 2022

  • Kadettklassen: Elisabeth Pilipenko, Bygdø FK og Viktor Jarl Hagen Breivik, Bygdø FK
  • U15 år: Olympia Signe Solfrid Stokke, Bygdø FK, Zakaria Alizadeh, Titan FK
  • U13 år: Nathia Kitchel Cellan, Bygdø FK, og Yahia Alizadeh, Titan FK

Stevnet hadde også en barneklasse med syv deltakere som alle var vinnere.

Finn alle resultatene via denne lenken.

Ungdomsserien
Angelini Cup er oppkalt etter Enrico Angelini. Han var Bygdø Fekteklubb sin (første) trener i perioden 1964 til 1977. Dette stevnet er det første i Ungdomsserien, som er åpen for fektere fra hele landet, men gjennomføres som regionale konkurranser i fire ulike klubber i Østlandsområdet. 

Ungdomsserien skal være uhøytidelig, men også gi spennende opplevelser, og fungere som en introduksjon for deltakelse i større nasjonale og nordiske konkurranser. Målet er dessuten å skape et tettere samarbeid og stimulere til vennskap mellom fekterne i ulike byer og klubber.

Neste stevne er Zorro Cup, som arrangeres av Oslo Fekteklub helgen 12. og 13. november.

Les mer om Ungdomsserien via denne lenken.

SAF Pokalen og Rehbinderska Priset
14 seniorfektere; 11 herrer og tre kvinner deltok i helgen i SAF Pokalen for herrer og Rehbinderska Priset for kvinner i Stockholm. Dette stevnet inngår i verdenscupen og hadde deltakere fra over 20 land. 

Vilde Tengesdal fra Bergens FK sto for den beste norske plasseringen. Hun kom inn på en sterk 11. plass av 53 deltakere i Rehbinderska Priset. Aleksander Malvik fra Njård Fekting sto for den beste plasseringen på herresiden. Han kom inn på en god 15. plass i konkurranse med 110 fektere i SAF Pokalen. 

Se bilder fra stevnet via denne lenken til stevnearrangøren FFF Fäkning sin Facebookprofil.

Se alle resultatene fra SAF pokalen her.

Se alle resultatene fra Rehbinderska Priset her.

Nordic Challenge
SAF Pokalen og Rehbinderska Priset var et FIE satelittstevne, og det første av tre som inngår i årets Nordic Challenge. Neste stevne er i Turku, Finland 24. - 25. september før sammenlagtvinnerne i begge kjønn blir kåret i etter årets Oslo Cup i Bygdøhus 29. – 30. oktober.

Synliggjøring av norsk fekting
I Facebook gruppen Fektebilder. er det publisert flere bilder fra årets Angelini Cup. Her finnes også flere bilder og film fra andre konkurranser og treningssamlinger. Bli gjerne medlem av gruppen for å se andres, og publisere egne bilder og videosnutter.

Vi oppfordrer også både fektere og deres foresatte til å følge, like og dele innleggene på Fekteforbundets offisielle Facebookprofil. Ved å gjøre dette holder man seg både orientert og bidrar i synliggjøringen av norske fekting.