FØRSTE TRENINGSSAMLING FOR UTVIKLINGSGRUPPEN

Postet av Norges Fekteforbund den 22. Aug 2022

Fekteforbundets sportslige leder, Bartosz Piasecki med fekterne som er tatt ut til Utviklingsgruppen for den neste sesongen. Foto: Norges Fekteforbund. 

Fekteforbundet arrangerte i helgen treningssamling for fekterne i Utviklingsgruppen. Samlingen er sesongens første for fekterne som er tatt ut til å være med i Fekteforbundets videre satsing på unge talenter fra hele landet.

Etter et nytt uttak består nå Utviklingsgruppen av 32 fektere fra Bygdø FK, Njård Fekting, Stavanger FK, Bergens FK og Oslo FK. Samlingen som foregikk i Njård Fektings fektesal ble ledet av Fekteforbundets sportslige leder, Bartosz Piasecki. Han fikk bistand av Fredrik Backer som begynner i jobben som utviklingsansvarlig 1. oktober.

For at samlingen skulle forberede fekterne til en ny sesong og ikke minst for det forestående Nordiske Mesterskapet i København, var det ekstra fokus på fekteteknikk og -taktikk. Det ble dessuten arrangert en treningskonkurranse.

Som en del av samlingen ble det gjennomført dommerkurs med dømming for alle deltakerne som ikke allerede har regional/nasjonal dommerlisens. Dette resulterte i 20 nye regionale dommere.

Sosialt på kvelden
I tillegg til tilgang på litt mat og drikke underveis på treningssamlingen, ble alle invitert med ut på middag og bowling på lørdag kveld. 

God stemning på Solli Bowling. Foto: Norges Fekteforbund. 

Videre planer for Utviklingsgruppen
Et av tiltakene for å nå målet med å kvalifisere norske fektere til OL 2028, var etableringen av Satsingsgruppen i 2020. Dette har vært et tilrettelagt tilbud for unge utøvere, født 2006 eller tidligere, som ønsket å satse utover klubbtilbudet.

Tiltaket har gitt deltakerne bedre treningskultur og mer kontinuitet i treningsarbeidet. Flere har begynt å toppidrettsgymnas og fått økt motivasjon til å satse mer på fekting. Ikke minst har det resultert i at norske fektere har oppnådd bedre nordiske og internasjonale resultater.

På grunn av den store interessen for deltakelse, fikk mange være med. Dette medførte stor nivåforskjell både fysisk og teknisk mellom de eldste og yngste på samlingene. Gruppestørrelsen har dessuten krevd at samlingene har måttet bli gjennomført på flere steder parallelt, og med flere innleide trenerressurser enn planlagt.

Fekteforbundet har derfor varslet inndeling av to grupper, kalt Utviklingsgruppe A og B. Uttak til, og fordeling av fekterne i de ulike gruppene gjøres underveis i sesongen. Neste treningssamling for hele Utviklingsgruppen blir 1-2 oktober.

Les mer om Utviklingsgruppe A og B via denne lenken.

Bilder fra samlinger og stevner
I Facebook gruppen Fektebilder er det publisert flere flott bilder fra denne, og andre treningssamlinger. Dessuten fra stevner og mesterskap i inn- og utland. Bli gjerne medlem av gruppen for å se andres, og publiserer egne bilder og videosnutter.

Vi oppfordrer også både fektere og deres foresatte til å følge, like og dele innleggene på   Fekteforbundets offisielle Facebookprofil. Ved å gjøre dette holder man seg både orientert og bidrar i synliggjøringen av norske fekting.