FEKTEFORBUNDETS HEDERSTEGN ER UTDELT

Postet av Norges Fekteforbund den 21. Jun 2022

F.v: Stig Herbern, Mariusz Piasecki og Claus Mørch. Foto: Norges Fekteforbund. 

Mariusz Piasecki og Stig Herbern fra Bygdø Fekteklubb fikk i går overrakt Norges Fekteforbunds Hederstegn for særdeles fortjenstfullt arbeid for norsk fektesport.

Hederstegnet er Fekteforbundets høyeste utmerkelse og innebærer også et æresmedlemskap i forbundet. Hederstegnet gir dessuten rett til å møte på alle Fekteting med tale- og forslagsrett.

Før tildelingen var det kun Claus Mørch, Bjørn Faye, Ove Mo og Anders Amble som hadde utmerkelsen. Det var også disse fire, som er valgt av Fektetinget til å sitte i Hederstegnrådet, som har innstillende myndighet til flere tildelinger av Hederstegnet.

På bakgrunn av Hederstegnrådets innstilling, vedtok Fekteforbundets styre tildelingen, som dessuten ble annonsert ved akklamasjon på Fektetinget 22. mai. 

Flott takketale
Claus Mørch holdt på vegne av Hederstegnrådet en lang og emosjonell tale på Bygdø Fekteklubb sin sommeravslutning i Bygdøhus 20. juni. Der takket han både Mariusz og Stig for deres viktige bidrag for norsk fekting.

I tillegg til Mariusz sine trenersuksesser med Claus Severin Mørch sin VM-bronse og Bartosz Piasecki sitt OL-sølv, har Mariusz trent utallige fektere, og bidratt med sin fektekompetanse på alle arenaer i norsk fekting. 

Foruten trenerjobben i Bygdø Fekteklubb, var han i perioden 1991 til 2016 også utleid til Norges Fekteforbund. Først som utviklingskonsulent, deretter som landslagssjef, og senere også som daglig leder og generalsekretær. 

Claus vektla dessuten Mariusz sin evne til å skape en positiv kultur rundt seg. En kultur som både stimulerer den enkelte, og som også bygger et miljø som alle har glede av.

Claus takket også Stig for innsatsen som tillitsvalgt på ulike nivåer i norsk fekting. Hans bakgrunn som dyktig næringslivsleder har både vært viktig som styreformann i Bygdø Fekteklubb i 22 år, og som mangeårig komiteleder i Fekteforbundets Tekniske Komite og i Valgkomiteen. 

Stig har muliggjort fremragende sportslige resultater, og samtidig også bidratt til en inkluderende kultur som tar hensyn til alle.

Både Mariusz og Stig fortjener den annerkjennelsen Hederstegnet og æresmedlemskapet gir. Vi gratulerer begge to og håper norsk fekting får glede av deres innsats i mange år fremover!