MASTERS, KLUBBSEMINAR OG FEKTETING

Postet av Norges Fekteforbund den 23. Mai 2022

F.v. Marcus Vokes Brobakken, Aleksander Malvik, Martin Aleksander Vik, Ada Sofie Gildernes, Vilde Tengesdal. Dessuten Bjørn Faye, president og Bartosz Piasecki, sportslig leder. Foto: Norges Fekteforbund.

Det var en begivenhetsrik helg for norsk fekting. På lørdag var det Masters og klubbseminar. På søndag avholdt Norges Fekteforbund sitt særforbundsting.

For å øke statusen og interessen for Norgescupen, har Fekteforbundet innført et nytt og annerledes stevne, kalt Fekteforbundets Masters. Dette er et finalestevne hvor kun de åtte høyeste rangerte fekterne i ungdomsklassene deltar for å kåre sesongvinnerne av Norgescupen. Dette stevnet ble arrangert for første gang på lørdag i Bygdøhus.

Vinnerne i Norgescupen sesongen 2021/22:

  • U20 år: Vilde Tengesdal, Bergens FK og Marcus Vokes Brobakken, Njård Fekting 
  • U17 år: Ada Sofie Gildernes, Bergens FK  og Aleksander Malvik, Njård Fekting
  • U15 år: Ada Sofie Gildernes, Bergens FK og Martin Aleksander Vik, Njård Fekting

Vi gratulerer vinnerne og takker teknisk arrangør Bygdø Fekteklubb for en flott gjennomføring!

Synliggjøring av norsk fekting
I Facebook gruppen Fektebilder er det publisert mange flotte bilder fra både Masters og de andre stevnene i Norgescupen. I denne gruppen finnes også bilder fra Norgesmesterskapene, fra treningssamlinger og fra konkurranser i utlandet. Bli gjerne medlem av gruppen for å se andres, og publiserer egne bilder og videosnutter.

Vi oppfordrer også både fektere og deres foresatte til å følge, like og dele innleggene på Fekteforbundets offisielle Facebookprofil. Ved å gjøre dette holder man seg både orientert og bidrar i synliggjøringen av norske fekting.

Klubbseminar
På lørdag, parallelt med Masters, arrangerte Fekteforbundet også et klubbseminar for ting-delegatene og andre interesserte i norsk fekting. På seminaret ble det gjort opp en status på norsk fekting, og styrets foreslåtte langtidsplan med vekt på Klubbutvikling og sportslig plan ble presentert. 

Last ned presentasjonene her:

Fektetinget
På søndag ble det avholdt særforbundsting; Fekteting, i Idrettens Hus, på Ullevål Stadion. Det stilte delegater fra syv fekteklubber som blant annet valgte styre for perioden 2022-2024:

 F.v: Ole Eeg, visepresident (nyvalgt), Bjørn Faye, president (gjenvalgt), Katherina Malvik, Siri-Mette Amble (tidl. varamedlem) og Ragnhild Andenæs (tidl. visepresident) er styremedlemmer, deretter Ellen Vokes og Guy Kværnberg som nyvalgte varamedlemmer. Foto: Norges Fekteforbund.

Protokoll og langtidsplan
Fektetinget vedtok langtidsplan med -budsjett. Last ned disse og protokollen nedenfor.

Det avtroppende styret takkes av, og det nye styret som skal ledes av Bjørn Faye som ble gjenvalgt ønskes lykke til!