SØSKENPAR VANT KONGEPOKALENE

Postet av Norges Fekteforbund den 25. Apr 2022

Bartosz Piasecki og Caroline Piasecka fra Bygdø FK med gullmedaljene og Kongepokalene etter seirene i seniorklassen. Foto: Norges Fekteforbund. 

Norgesmesterskapet i kårdefekting for seniorer og veteraner ble i helgen arrangert i Njårdhallen i Oslo. Arrangørklubben Njård Fekting vant begge lagkonkurransene, mens søskenparet Caroline og Bartosz Piasecki fra Bygdø Fekteklubb vant seniorklassene og dermed kongepokalene.

De individuelle konkurransene hadde hele 117 starter fra elleve fekteklubber. Sammenlignet med i fjor, er dette en økning på nesten 20 prosent, og om lag dobbelt så mange som i 2020. Årets mesterskap er det første på to år som ikke ble påvirket av pandemien, og antallet typer på at aktiviteten i fekte-Norge har tatt seg opp igjen etter nedstengingen med begrensete trenings- og konkurransemuligheter.

I tillegg til seniorklassen, ble det kåret norgesmestere i aldersklassen under 23 år for begge kjønn. Del ble også konkurrert i veteranklassene over 40 år, over 50 år og over 60 år for herrer. I den eldste veteranklassen hadde kun fire påmeldte og det ble arrangert to finaler, en for de over 60 og den andre for det to over 70 år.

Søskenpar fikk kongepokaler
Caroline og Bartosz Piasecki fra Bygdø FK vant begge gullet i seniorklassene. I tillegg til gullmedaljene, ble de tildelt Hans Majestet Kongens Pokal, Kongepokalen. Denne ble overbrakt av Siri-Mette Amble, klubbleder i Njård Fekting og varamedlem til styret i Norges Fekteforbund.

På søndagen var det lagkonkurranser i for damer og herrer. Her var det mange jevne og spennende oppgjør mellom klubblagene. Det var derfor ekstra imponerende at fekterne fra arrangørklubbene Njård Fekting vant både dame- og herreklassen i spennende oppgjør med lagene fra Bergens FK og Bygdø FK.  

Norgesmestere individuelt:

  • Seniorklassen: Caroline Piasecka og Bartosz Piasecki, Bygdø FK
  • U23 år: Vilde Tengesdal, Bergens FK og Benjamin Humlen Dahlbo, Njård Fekting
  • Menn over 40 år: Sturla Blanck Torkildsen, Njård Fekting
  • Menn over 50 år: Justin Griffin, Bygdø FK
  • Menn over 60/70 år: Erik Storelv, Bekkestua Fekting og Cordt von Brandis, Stavanger FK

Norgesmestere lag:

  • Damer: Thale Hille-Dahl, Irina Aschehoug og Pia Albertson, Njård Fekting
  • Herrer: Sturla Blanck Torkildsen, Fredrik Backer, Benjamin Humlen Dahlbo og Otthar Andreas Krohn, Njård Fekting.  

De største klubbene dominerer
Som i fjor var det Bygdø Fekteklubb og Njård Fekting og som tok de fleste medaljene. Bygdø var beste i de individuelle konkurransene, mens Njård tok storeslem i lagkonkurransen. Like bak disse klubbene kommer Stavanger FK og Bergens Fekteklubb og det var dessuten fektere fra seks fekteklubber på premiepallen.

Medaljestatistikk:   


GullSølvBronseTotalt
Njård Fekting44210
Bygdø FK33612
Bergens FK1214
Stavanger FK1135
Bekkestua Fekting1

1
Drammens FK

11

Følg lenken til å se alle resultater

Synliggjøring av norsk fekting
Det ble i løpet av helgen tatt menge bilder med inntrykk fra Norgesmesterskapet. I tillegg til å publisere disse på klubbenes nettsider og Facebookprofiler, oppfordres alle til å publisere disse i Facebookgruppen FEKTEBILDER.

Vi oppfordrer også både fektere og deres foresatte til å følge, like og dele innleggene på Fekteforbundets offisielle Facebookprofil. Ved å gjøre dette holder man seg både orientert og bidrar i synliggjøringen av norske fekting.

Norges Fekteforbund gratulerer de nybakte norgesmesterne og alle medaljevinnerne! Norges Fekteforbund takker dessuten teknisk arrangør, Njård Fekting der en rekke frivillige arrangerte et flott Norgesmesterskap med en hyggelig og samlende bankett etter lørdagens konkurranse.