UNGDOMS-NM 2022 I BYGDØHUS

Postet av Norges Fekteforbund den 28. Mar 2022

Alle i VM-troppen vant medaljer i årets Ungdoms-NM. F.v.: Tomas Krasikovas, Fekteforbundets VM-coach, Ada Sofie Gildernes, Emilis Krasikovas, Didrik Nordtveit, Vilde Tengesdal, Aleksander Malvik, Marus Vokes Brobakken og Fekteforbundets sportslige leder, Bartosz Piasecki. Foto: Norges Fekteforbund. 

Årets Norgesmesterskap i kårdefekting for ungdommer ble i helgen arrangert i Bygdøhus, Oslo. Som i fjor vant Bergensfekterne flest gullmedaljer, mens Njårdfekterne vant flest medaljer totalt.

Årets Ungdoms-NM ble for første gang på to år avholdt som normalt på våren. Deltakelsen var god, og mange hadde valgt å følge mesterskapet som tilskuere. 

De individuelle konkurransene hadde 135 starter fra ni fekteklubber. Begge deler en økning fra fjorårets mesterskap, som igjen hadde flere starter enn mesterskapet året før der igjen.

Flere klubber hevder seg
Selv om fekterne fra de største klubbene; Stavanger FK, Njård Fekting, Bygdø FK og Bergens FK vant flest medaljer, er det fektere fra hele syv klubber på medaljeoversikten.

Fekterne fra Bergens FK vant flest gullmedaljer, men sammenlignet med tidligere mesterskap viser medaljeoversikten at det er blitt jevnere i toppen. Guttene fra Stavanger FK truer nå både Njård- og Bygdøfekterne på guttesiden. Dessuten var det også fektere fra mindre klubber øverst på pallen.

Bergens FK er fremdeles best på jentesiden. Som i fjor er det verd å merke seg Ada Sofie Gildernes fra Bergens FK. vant i tillegg til sin egen årsklasse; U15-, vant hun også U17-klassen. Hun var dessuten på jentenes vinnerlag i lagkonkurransen. 

At det var jevnt mellom klubbene kom godt frem i lagkonkurransene i under 20 årsklassen. Ikke uventet vant jentene fra Bergen, mens Njårdguttene i år fikk tøff konkurranse fra både stavangerfekterne og guttene fra Nøtterøy FK.

Norgesmestere individuelt

  • U20 år: Vilde Tengesdal, Bergens FK og Emilis Krasikovas, Stavanger FK
  • U17 år: Ada Sofie Gildernes, Bergens FK og Franz Philip Pap Holmen, Bygdø FK
  • U15 år: Ada Sofie Gildernes, Bergens FK og Julian Hoover, Bergens FK
  • U13 år: Pandora Liv Solveig Stokke, Bygdø FK og Zakaria Alizadeh, Titan FK

Norgesmestere lag under 20 år

  • Jenter: Bergens FK (Ada Sofie Gildernes, Vilde Tengesdal, Tone Karstensen og Tuva Haugsdal)
  • Gutter: Njård Fekting (Aleksander Malvik, Marcus Vokes Brobakken og Henrik Christopher Walle)

Medaljeoversikt


GullSølvBronseTotal
Bergens FK5128
Bygdø FK2237
Njård Fekting14712
Stavanger FK1135
Nøtterøy FK
112
Titan FK1

1
Oslo FK
112

FØLG DENNE LENKEN TIL ALLE RESULTATENE

Landsstevne for barn
Parallelt med norgesmesterskapet arrangerte Bygdø FK et landsstevne for de som er for unge til å delta i et norgesmesterskap. Deltakelsen tyde på god rekruttering av de yngste til fektesporten.   

Alle er medaljører under landsstevnet som ble avholdt samtidig med Ungdoms-NM. Foto: Norges Fekteforbund. 

Synliggjøring av norsk fekting
Det ble i løpet av helgen tatt menge bilder og videosnutter med inntrykk fra både Norgesmesterskapet og fra Landsstevnet. I tillegg til å publiserer disse på klubbenes nettsider og Facebookprofiler, oppfordres alle til å publisere disse i Facebookgruppen FEKTEBILDER.   

Vi oppfordrer også både fektere og deres foresatte til å følge, like og dele innleggene på Fekteforbundets offisielle Facebookprofil. Ved å gjøre dette holder man seg både orientert og bidrar i synliggjøringen av norske fekting.

Norges Fekteforbund gratulerer både de nybakte norgesmesterne og alle medaljevinnerne! Vi takker også Bygdø FK og alle de frivillige som bisto i avviklingen av flott Norgesmesterskap!