NJÅRDFEKTERNE PÅ TOPPEN I ÅPENT ØSTLANDSMESTERSKAP 2022

Postet av Norges Fekteforbund den 14. Mar 2022

Vinnerne av dame- og herreklassene i det Åpne Østlandsmesterskapet 2022, Njårdfekterne Thale Hille-Dahl og Benjamin Humlen Dahlbo. Foto: Njård Fekting. 

For første gang på fire år ble det i helgen arrangert Åpent Østlandsmesterskap. Flest gull og medaljer totalt ble vunnet av fekterne fra Njård Fekting.

På grunn av pandemien har ikke dette mesterskapet vært avholdt siden 2018. Det var derfor godt å se at arrangøren Bygdø Fekteklubb hadde samlet 143 starter fra 10 fekteklubber, også fra steder utenfor Østlandet, til dyst i Bygdøhus.

Njårdfekterne på toppen
Det ble utdelt 40 medaljer som ble fordelt på fektere fra hele åtte av 10 deltagende fekteklubber. Flest medaljer fikk imidlertid fekterne fra Njård Fekting, som også fikk desidert flest gullmedaljer. 

Det er også verdt å merke seg Stavangerfekteren Emilis Krasikovas som vant to gullmedaljer, og at medaljefordelingen for øvrig viser at også fekterne i de mindre og mellomstore fekteklubbene hevder seg godt.

Vinnere i Åpent Østlandsmesterskap 2022:

  • Seniorklassen, kvinner: Thale Hille-Dahl, Njård Fekting
  • Seniorklassen, menn: Benjamin Humlen Dahlbo, Njård Fekting
  • U20-årsklassen, kvinner: Leila Fatullaeva, Njård Fekting
  • U20-årsklassen, menn: Emilis Krasikovas, Stavanger FK
  • U17-årsklassen, jenter: Mei Selinger, Njård Fekting
  • U17-årsklassen, gutter: Emilis Krasikovas, Stavanger FK
  • U15-årsklassen, jenter: Liu Xinangtian, Njård Fekting
  • U15-årsklassen, gutter: Johannes Øistad, Oslo FK
  • U13-årsklassen, jenter: Zion Lundesgaard, Drammen FK
  • U13-årsklassen, gutter: Abel Austbø Dahle, Njård Fekting

Se alle resultater i Åpent Østlandsmesterskap 2022 her

Siste stevnet i NorgesCupen
Det Åpne Østlandsesterskapet var det siste NorgesCupstevnet før Norgesmesterskapet for ungdommer som sammenlagt avgjør hvem som skal delta på Fekteforbundets Masters; finalestevnet hvor kun de åtte beste i ungdomsklassene deltar for å kåre vinnerne av sesongens NorgesCup.

Les mer om Fekteforbundets Masters her

Bilder og video
Arrangøren Bygdø Fekteklubb har publisert bilder av premiepallene på Fekteforbundets facebookprofil

Vi oppfordrer også hele fekte-Norge til å publisere både bilder og videoer, og til å like og dele hva som blir publisert fra årets Åpne Østlandsmesterskap.

Men oppfordringen gjelder ikke bare fine øyeblikk fra denne og andre konkurranser. Del gjerne inntrykk fra treninger og fra andre fektesammenhenger. Dette kan fint gjøres med egne mobiltelefoner, og vil på denne måten bidra til at enda flere, også utenfor fekte-Norge, blir eksponert for fektesporten.

Norges Fekteforbund gratulerer alle vinnerne og medaljørene, og takker for øvrig alle deltakerne og tilskuerne for god stemning. 

En stor takk går også til Bygdø Fekteklubbs stevneleder Samuil Kaminski og klubbens frivillige for et godt gjennomført arrangement!