VÅRSTØTET 2022 OG UNGDOMSSERIEN

Postet av Norges Fekteforbund den 7. Mar 2022

To av fekterne i Ungdomsserien demonstrerer sine ferdigheter på pisten hos Njård Fekting. Foto: Njård Fekting. 

Vårstøtet 2022, og det tredje stevnet i Ungdomsserien, ble i helgen arrangert i Njård Fekting sine lokaler i Njårdhallen. 

Stevnet hadde 71 starer fra seks fekteklubber på Østlandet i fire aldersklasser for både gutter og jenter. I tillegg arrangerte Njård Fekting et eget opplegg  for de som var for unge til å delta på et fektestevne. 

I tillegg til fekterne fra arrangørklubben Njård, kom fekterne fra Bygdø FK, Oslo FK, Titan FK, Drammen FK og Bekkestua Fekting. 

Vinnere i Vårstøtet:

  • U17 (totalt 22 deltakere): Else Hellesbø (Njård Fekting) og Viktor Jarl Hagen Breivik (Bygdø FK)
  • U15 (Totalt 27 deltakere): Tora Røynesdal (Njård Fekting) og Johannes Øistad (Oslo FK)
  • U13 (Totalt 22 deltakere): Zion Lundesgaard (Drammen FK) og Zakaria Alizadeh (Titan FK)

Se alle resultater her 

Dommerkurs «Light»
På fredagen, dagen før stevnestart, arrangerte Fekteforbundet et dommerkurs for personer som ikke har noen forkunnskaper om fekting. 

Kurset som ble ledet av Fekteforbundets sportslige leder, Bartosz Piasecki hadde til deltakere. I tillegg til den teoretiske delen på fredagen, praktiserte alle kursdeltakerne på helgens stevne. 

Ungdomsserien
Som en del av Vårstøtet ble det tredje stevnet i Ungdomsserien avholdt. Ungdomsserien ble igangsatt av Norges Fekteforbund høsten 2017, og er åpen for fektere som er for unge til å konkurrere i de eldre aldersklassene. 

Serien er uhøytidelig, men skal samtidig gi spennende opplevelser og fungere som en introduksjon for deltakelse i større nasjonale og nordiske konkurranser. Serien er åpen for fektere fra hele landet, men gjennomføres som fire regionale konkurranser i fire ulike klubber på Østlandet hver sesong. 

Sesongens serie startet med Angelini Cup hos Bygdø Fekteklubb og fortsatte med Zorro Cup hos Oslo Fekteklub. Diplomutdeling og feiring skjer i forbindelse med Nøtterøy Cup 7. og 8 mai som er det siste stevnet i årets serie. 

Les mer om Ungdomsserien og finn oppdatert sammenlagtliste etter tre stevner her

Lik og del bilder og video
I Facebookgruppen Fektebilder er det publisert mange flotte bilder fra Vårstøtet. I denne gruppen finnes det også flere bilder fra andre stevner. Bli gjerne medlem av gruppen for å se andres, og publiserer egne bilder og videosnutter. 

Norges Fekteforbund gratulerer medaljevinnerne og berømmer alle som deltok. Både fekterne, dommerne og de frivillige fra arrangørene gjorde en fenomenal innsats!