VESTLANDSFEKTERNE PÅ TOPPEN AV PALLEN I STAVANGER

Postet av Norges Fekteforbund den 31. Jan 2022

Helgens Siddis Cup var årets første Norgescupstevne. Foto: Stavanger Fekteklubb. 

Siddis Cup 2022 ble i helgen avholdt i Tastahallen av Stavanger Fekteklubb. Stevnet som var årets første og det tredje i sesongens Norgescup, hadde deltakere fra syv fekteklubber. 

Årets Siddis Cup hadde hele 143 starter i aldersklassene; senior, under 20 år, under 17 år, under 15 år, under 13 år og en egen barneklasse under 11 år. I den yngste aldersklassen ble det utdelt deltakermedaljer til alle. Fektere fra hele seks fekteklubber kom på premiepallen i de eldre aldersklassene. 

Det var allikevel fekterne fra Bergens FK, Stavanger FK og Njård Fekting som vant fleste medaljer i alle valører. Spesielt utmerket Ada Sofie Gildernes fra Bergens FK, og Emilis Krasikovas fra Stavanger FK seg. 

I tillegg til å vinne gullmedaljer i begge sine aldersklasser, henholdsvis U15 og U17 årsklassen, vant de også gull i to eldre aldersklasser. Totalt tre gullmedaljer hver. For Emilis Krasikovas inkluderte dette gullmedalje i seniorklassen. 

Dette er imponerende, og lover godt for den nye generasjonen av norsk fekting.

Se resultatene via denne lenken.

Godt miljø med fokus på det sportslige
Flere som var til stede kunne rapportere om det gode miljøet på stevnet. Selv om det utkjempet jevne kamper på pistene, var det tydelig at fekterne, spesielt de som tilhører Fekteforbundets satsingsgruppe, støttet hverandre og heiet hverandre frem. På tvers av både klubb- og regionale grenser. 

Dette er svært gledelig. For et lite miljø som norsk fekting, er vi både helt avhengig av hverandre for at så mange som mulig vil satse på sporten, og for å gi hverandre motstand slik at nivået øker. 

Masters
Siddis Cup var det tredje av fem NC-stevner, og den nye Masters-seien for sesongen 2021/2022. Finalene for de åtte beste fekterne i alle aldersklasser gjennomføres i mai 2022.

Finn mer informasjon om Fekteforbundets Masters via denne lenken

Barneklasse
Parallelt med Siddis Cup inneholdt også en barneklasse for det som de som er for unge til å delta i et nasjonalt stevne. Deltakelsen tyde på god rekruttering av de yngste til fektesporten.  

 Alle fekterne i den yngste klassen ble premiert med deltakermedaljer. Foto: Stavanger Fekteklubb.

Mange flotte bilder
Det ble tatt mange flotte bilder fra årets Siddis Cup. Mange av disse publisert i Facebook-gruppen Fektebilder. I denne gruppen finnes det også bilder fra andre samlinger fra stevner, og fra både klubb- og egentreninger. 

Bli medlem av gruppen, lik, del og publiser gjerne flere bilder av denne og andre stevner for å bidra i synliggjøringen av norsk fekting. Dette bidrar både positivt for motivasjon og fekteglede, samt stimulerer til både nyrekruttering og videre vekst i norsk fekting.

Se bildene via denne lenken

Dømming og stevnegjennomføring
Spesielt lørdagen ble hektisk under Siddis Cup. Med bistand fra flere ble allikevel stevnet gjennomført i henhold til tidsskjemaet. Stevnearrangøren takker for bistand i dømmingen, og beklager tekniske problemer med den digitale resultatformidlingen. 

Økende deltakelse på Norgescupstevnene synliggjør i det hele tatt behovet for flere dommere, og økt stevnegjennomføringskompetanse. 

Fekteforbundet ber derfor deltakerklubbene og alle involverte om å motivere flere til å melde seg på oppsatte dommerkurs, og til kurs i stevneadministrasjon. 

Les mer om Fekteforbundets dommerutdanning og sesongens kurs via denne lenken 

Les mer om Ophardt-kursene via denne lenken

Fekteforbundet gratulerer alle medaljevinnerne, og Til tross for tekniske problemer med den digitale resultatformidlingen, ble stevnet godt arrangert.