LOKALE TRENINGSSAMLINGER I BERGEN, STAVANGER OG OSLO

Postet av Norges Fekteforbund den 17. Jan 2022

Fra treningssamlingen i Bergen. Foto: Bergens Fekteklubb

På grunn av koronarestriksjonen ble den planlagte nasjonale treningssamlingen for satsningsgruppen i helgen 15. og 16. januar erstattet av tre lokale treningssamlinger i henholdsvis Haukelandshallen, Tastahallen og Bygdøhus.  

Samlingen i Bergen
Frisk start på året og fin helg med treningsmotiverte fektere samlet seg i Hauklandshallen i Bergen. Med utøvere fra både satsingsgruppen og bredde var antallet maksimalt innenfor dagens regler. 

Fektetrener Vitaliy Ageyev hadde regien og ungdommene fikk trent teknikk, kjørt pulje, fektet med oppgave og terpet på koordinasjon og avstand. Som vanlig bidro foreldre med god dugnadshjelp til hyggelige fellesmåltider. 

Samlingen i Stavanger
Stavanger Fekteklubb hadde samlet både fekterne i satsingsgruppen, og flere fektere fra de andre nivåene i klubben. 

Samling var to-delt, slik at både nivå og alder ble ihensynstatt. Samlingen ble ledet på fortreffelig måte av Matthieu Bulteau og Ole-Jakob Schubert. Logistikken ble håndtert av diverse foreldre som måtte steppe inn fordi vår vanlig organisator var i karantene.

Fra treningssamlingen i Stavanger. Foto: Stavanger Fekteklubb.

Samlingen i Oslo
Selv med et stort forfall, på grunn av karantener, ble det gjennomført samling for fekterne i Oslo-området. 

Samlingen startet med en økt med ballspill, sirkeltrening og tekniske/taktiske oppgaver. Resten av lørdagen og søndagen ble brukt på konkurransetrening for å forberede fekterne på siste del av sesongen som avsluttes med Junior-Kadett VM i påskeferien. Takk til Samuil Kaminski som ledet treningssamlingen.

Fra treningssamlingen i Oslo. Foto: Norges Fekteforbund

Fekteforbundet håper at de nye reglene fremover gjør det enklere å både gjennomføre klubbtreninger, treningssamlinger og konkurranser.