NY REN UTØVER ER LANSERT

Postet av Norges Fekteforbund den 12. Jan 2022

E-læringsmodulen Ren Utøver ble først lansert i 2009. Den nye versjonen har oppdatert regelverk, er mer brukervennlig og bedre tilpasset ulike målgrupper.

Fekting er verken en typisk utholdenhetsidrett, eller en idrett som krever mye styrke. Det er derfor få tilfeller av bevisst doping i fektesporten. Allikevel finnes det en risiko for ubevisst doping. 

Dette kan forårsakes av bruk av reseptfrie medisiner som står på dopinglisten uten å ha søkt om medisinsk fritak, eller kosttilskudd ol. som inneholder forbudte og skadelige substanser. Dessuten kan både aktivt og passivt inntak av ulike rusmidler slå ut på dopingtester.

Antidopingarbeid i Fekteforbundet
Som Rent Særforbund er både utøvere og klubber, ansatte og tillitsvalgte i Fekteforbundet forpliktet til å følge Fekteforbundets handlingsplan for å forhindre doping. 

Målet er å informere om risikofaktorene for doping i fekting, og forhindre at fekterne gjør uheldige valg, bevisst eller ubevisst. 

Hvem skal ta Ren utøver?
Ett av tiltakene i handlingsplanen er at alle landslagsutøvere og fektere som representerer Fekteforbundet i mesterskap, deres trenere og reiseledere, samt ansatte og alle som påtar seg verv i Fekteforbundet skal ha gjennomgått Ren Utøver. 

Temaene er blant annet regelverk, kosttilskudd, Dopinglista, medisinsk fritak (TUE), dopingkontroll og helsekonsekvenser. 

Vi anbefaler også at alle andre som er involvert i norsk fekting gjennomfører e-læringen.

Les mer om Fekteforbundets antidopingarbeid via denne lenken

Ny og forbedret Ren Utøver
Den nye versjonen er tilpasset de ulike målgruppene, med egne moduler for trenere og ledere. Man trenger ikke å gjennomføre alle modulene på en gang. Programmet husker hva du har gjennomført når du kommer tilbake. 

Ren Utøver er først og fremst tilpasset mobil, men kan selvsagt også gjennomføres på PC slik at man enkelt kan gjennomføre programmet.  

TA REN UTØVER VIA DENNE LENKEN