KADETTLAGET STABILT MOT TOPPEN

Postet av Norges Fekteforbund den 6. Des 2021

F.v. Samuil Kaminski, Coach, Franz Philip Pap Holmen, Bygdø FK, Aleksander Malvik, Titan FK, Didrik Nortveit og Emilis Krasikovas, Stavanger FK, Foto: Svetlana Pap Holmen. 

Kadettlaget oppnådde en god femteplass i helgens Europacupstevne i København. Nok en god plassering gir grunn til å tro at laget er i ferd med å etablere seg i toppen. 

Selv om noen av de beste fekterne ikke deltok på kadettstevnet i København, var femteplassen i konkurransen med 25 lag allikevel en forbedring fra 10. plassen i det forrige kadettstevnet Challenge Bertrand Dedieu i Grenoble. 

Vi håper med dette at laget har etablert seg like under toppen, og at dette motiverer til videre innsats og progresjon.

Sliter individuelt
Individuelt sliter de norske fekterne med å komme like langt. De beste plasseringene var Ada Sofie Gildernes fra Bergens FK og Emilis Krasikovas som fikk henholdsvis 20. og 29. plass. 

I tillegg til kadettene, konkurrerte juniorene på et verdenscupstevne i Luxenbourg. På dette stevnet; Memorial Jean Link et Ally Doerfel var de beste norske juniorene Vilde Tengesdal fra Bergens FK og Marcus Vokes Brobakken fra Njård Fekting med henholdsvis 107. og 76. plass.

Se alle resultatene fra Juniorverdenscupen i Luxenbourg her

Beste karakter som dommer
Tord Fjermestad fra Bygdø FK som er nasjonal dommer, reiste med de norske fekterne som pliktdommer. I evalueringen som alle dommere får, fikk han toppkarakteren 5. Sett i lys av at han ikke har hatt dommeroppdrag i Europacupen på syv år, er dette godt gjort.

Om man får karakteren 5 tre ganger eller 4 eller 5, fem ganger innen en to-årsperiode kvalifiserer dette til den europeiske C-lisensen. 

Vi gratulerer og håper Tord vil stille opp på dommeroppdrag for Fekteforbundet igjen!

Mange flotte bilder
Det ble tatt mange flotte bilder fra begge stevnene som er publisert i Facebook-gruppen Fektebilder. I denne gruppen finnes det også bilder fra andre samlinger fra stevner, og fra både klubb- og egentreninger. 

Bli medlem av gruppen, lik, del og publiser gjerne flere bilder av denne og andre stevner for å bidra i synliggjøringen av norsk fekting. Dette bidrar både positivt for motivasjon og fekteglede, samt stimulerer til både nyrekruttering og videre vekst i norsk fekting.