EDELT METALL I ØREBO

Postet av Norges Fekteforbund den 22. Nov 2021

Ada Sofie Gildernes, Bergens FK på toppen av premiepallen i U15-årsklassen. Foto: Susanne Rislå Andersen. 

En helg med stor aktivitet og gode resultater er over. Norske fektere konkurrerte i Sverige, Frankrike og Sveits. Dessuten arrangerte Fekteforbundet regional treningssamling i Trondheim. 

I tillegg til den regionale treningssamlingen i Trondheim, deltok norske fektere i ulike aldersklasser på Masterstevne i Ørebo, på Europacupstevne i Grenoble og på Verdenscupstevne i Bern. 

Det ble tatt mange flotte bilder fra de ulike stevene. Mye er publisert i Fekteforbundets Facebook-gruppe FEKTEBILDER. I denne gruppen finnes det også bilder fra andre samlinger fra stevner, og fra både klubb- og egentreninger. 

Vi oppfordrer alle, både fekterne og deres foresatte og andre frivillige til fortsatt å dele bilder og filmsnutter. Både i denne grupper, og andre personlige og offisielle profiler og nettsteder. På denne måten kan alle bidra i synliggjøringen av norsk fekting. 

Lik og del, for å bidra positivt for motivasjon og fekteglede, samt stimulere til både nyrekruttering og videre vekst i norsk fekting!

Edelt metall i Ørebro
De norske fektere gjorde det best i årets Örebro Masters i Sverige. Vi gratulerer Ada Sofie Gildernes, Bergens FK og Viktor Jarl Hagen Breivik, Bygdø FK med gull i henholdsvis U15- og U17-årsklassene. 

Ada Sofie vant dessuten sølvmedalje i U17-årsklassen. I tillegg fikk Njårdfekterne Marcus Brokakken og Vahab Fatullaev bronsemedaljer i senior- og U15-årsklassen.  

Se alle resultatene fra Örebro Masters her

Gode resultater i Grenoble
Beste nordmann ble Aleksander Malvik, Titan FK med 21. plass av 223 kadetter i Challenge Bertrand Dedieu i Grenoble. 

Kadettlaget, som i tillegg til Alexander Malvik, besto av Franz Philip Holmen, Bygdø FK, samt Emilis Krasikovas og Didrik Nordtveit, Stavanger FK, fikk dessuten en god tiendeplass i konkurranse med 37 lag. 

Se alle resultater fra Challenge Bertrand Dedieu her

Tissot Grand Prix i Bern
De norske senior herrene deltok i helgen på sitt første Verdenscupstevne på lenge. Ingen nordmenn hevdet seg i toppen, og laget havnet langt nede på listen under lagkampene. 

Den beste individuelle plasseringen sto Njårdfekteren Arthur Grosse for. Han havnet på 90 plass av 265 deltakere. 

Se alle resultater her fra Tissot Grand Prix her

Regional treningssamling i Trondheim
I samarbeid med de regionale fekteklubbene, arrangerte Fekteforbundet en regional treningssamling i Trondheim. 

Totalt 16 fektere fra Trondheim FK og Kristiansund FK deltok, på treningssamlingen som ble ledet av Fekteforbundets sportslige leder, Bartosz Piasecki.  

Samlingen startet lørdag kl.12:00. I tillegg til litt lek og ballspill hadde den første økten fekteteknisk fokus inkludert beinarbeid og tekniske/taktiske oppgaver. 

Etter en times lunsj, besto resten av dagen fri fekting før dagen ble avsluttet med en hyggelig fellesmiddag. Søndagen ble startet med en liknende økt, før det hele ble avsluttet med en treningskonkurranse. 

Fekteforbundet håper at treningssamlingen ga inspirasjon og nyttige tips til øvelser som kan benyttes på klubbtreningene. Den gode stemningen på samlingen viser at tiltaket også stimulerer samholdet og miljøet på tvers av fekteklubbene i regionen.

Fekteforbundet takker alle som bidro i gjennomføringen, spesielt til Irina Aschehoug fra Trondheim som bisto som hjelpetrener.