FINSK OG SVENSK SEIER I OSLO CUP 2021

Postet av Norges Fekteforbund den 4. Okt 2021

Thale Hille-Dahls (t.v) 7. plass var beste norske plassering i Oslo Cup 2021. Foto: OkKyong Park-Bhasin. 

Bygdø Fekteklubb og Norges Fekteforbund arrangerte i helgen årets Oslo Cup i Bygdøhus. 75 fektere fra 13 nasjoner deltok. 

Selv om mange nasjoner var representert, er 51 fektere i herreklassen og 24 fektere i kvinneklassen færre enn tidligere år. En viktig årsak kan være manglende trenings- og konkurransegrunnlag, og skepsis til å reise på fektestevner i andre land under pandemien.

Allikevel var de som deltok blant de beste i sine respektive land, og en god test for våre fektere. Dessuten var årets Oslo Cup en etterlengtet mulighet til å få konkurrere på et høyt nivå, og møtes på tvers av landegrensene etter en lang periode uten stevner i det hele tatt. 

Finland og Sverige best
Beste norske plassering ble Thale Hille-Dahl fra Njård Fekting med en 7. plass i kvinneklassen. Til tross for sterke deltakere fra flere land utenfor Norden, var det de finske og svenske fekterne som var best i begge klasser. 

Vi gratulerer Emelie Mumm fra Sverige og Niko Vuorinen fra Finland! 

Se alle resultater via denne lenken.

F.v: Christopher Kelly, Sverige, Niko Vuorinen, Finland, Arnas Salokas, Litauen og Axel Mattson, Sverige. Foto: Norges Fekteforbund.

F.v: Elvira Mårtensson, Sverige, Leonore Praxmarer, Østerrike, Anna Salminen, Finland og Emelie Mumm, Sverige. Foto: Norges Fekteforbund. 

Nordic Challenge
Oslo Cup, som er kjent for god stevnegjennomføring og høyt sportslig nivå, fikk for 21 år siden status som et FIE-satellitt-stevne. Også årets stevne fikk denne statusen, men valgte på grunn av FIEs strenge krav til smittevern å gjennomføre konkurransen som et ordinært stevne, med nasjonale smittevernkrav. 

Den samme vurderingen ble gjort av fekteforbundene og de tekniske arrangørene av tilsvarende stevner i Sverige og Finland. 

For å gjøre det attraktivt å delta, organiserte man allikevel et Nordic Challenge, og premiere den sammenlagt beste kvinne- og herrefekter etter Challenge Bernadotte i Stockholm, Oslo Cup og Kupittaa Tournament i Turku. 

Spennende avslutning i Turku
Det var dessverre ingen norsk deltakelse på Challenge Bernadotte forrige helg, som var det første stevnet i Nordic Challenge. Ingen av de norske fekterne har derfor mulighet til å være med å konkurrere om premiepotten for sammenlagtseieren i Turku neste helg. 

Som vinner av både Challenge Bernadotte og Oslo Cup ligger Emelie Mumm godt an før det avgjørende stevnet i Turku. På herreside blir det også spennende. Etter Oslo Cup ligger danske Patrick Jørgensen og Niko Vourinen likt. Vi ønsker alle lykke til! 

Norges Fekteforbund takker
Vi takker Mariusz Piasecki, Samuil og Tatjana Kaminski for god stevneledelse. Dessuten takkes alle de frivillige som har stilt opp i gjennomføringen av stevnet. 

Vi ønsker dessuten å takke Ellen Vokes og de andre som har tatt og delt mange flotte bilder i Fekteforbundets Facebookgruppe Fektebilder. 

Bilder som blir delt og likt på sosiale medier både motiverer og bidrar til å gjøre fektesporten mer attraktiv for både nye utøvere og sponsorer. Vi oppfordrer derfor flere til å bidra.