NY FEKTEKLUBB PÅ HOLMLIA

Postet av Norges Fekteforbund den 15. Sep 2021

Holmlia Sportsklubb Fekting i gang med trening. Foto: Zoltan Michael Kramarics. 

Norsk fekting har nå fått et nytt og spennende tilfang. Holmlia Sportsklubb har opprettet en fektegruppe som drives av den erfarne fekteren og treneren Zoltan Michael Kramarics. Dette innebærer at fektesporten breddes ut i et folkerikt område av Oslo som hittil ikke har hatt et tilbud. 

Fektegruppen startet så smått rett før pandemien, men så ble det hele lagt i bero. Nå er fektegruppen tilsluttet Norges Fekteforbund, og i gang med aktivitet i Rosenhallen, gymsalen på Rosenholm skole. 

Som en del av et fleridrettslag som allerede er en del av Norges Idrettsforbund, kan Zoltan konsentrere seg om det sportslige og organisering av treningene. Alt administrativt arbeid gjøres av styret og administrasjonen i Holmlia Sportsklubb. Dette er en fordel for små og nyetablerte klubber.

Allerede nå er det ti gutter og jenter mellom 9 og 12 år som følger treningene på tirsdager og torsdager kl. 18:00 - 19:30. Klubben merker økt interesse, og vil innen kort tid ha fylt opp med treningene med 16 personer.

Kompetent trener
Zoltan er både en erfaren fekter og fektetrener. Han vært norgesmester i to omganger, både i 2008 og 2013. Han har dessuten flere medaljer fra Nordisk mesterskap og har fektet aktivt i både Europa- og Verdenscupen. 

Videre ble han i 2017 den første i norsk fekting som ble godkjent som Trener 2, den høyeste utdanning som per nå tilbys av Fekteforbundet. Han har tidligere både vært trener i Bygdø Fekteklubb og i fektegruppen til Oslostudentenes Idrettsklubb ved universitet i Oslo.

God og sikkert utstyr
Støtte fra både Sparebankstiftelsen og fra Norges Fekteforbund gjør at klubben har utlånsutstyr til medlemmene av topp kvalitet. Dette gjør det mulig å begynne å fekte, uten å måtte kjøpe eget utstyr. Klubben har også helt nye trådløse meldeapparater. Slik er enkle å flytte og rigge og anbefales til alle klubbene som har lite plass og/eller som deler treningsareal med andre idretter.

Ta kontakt for å bli med
Den erfarne treneren har et høyt fokus på individuell oppfølging på treningene. Alle skal med og legger opp treningene slik at de skal være et morsomt og trygt sted å være. 

Interesserte bør derfor raskt ta kontakt med Zoltán Michael Kramarics. Enten på telefon 402 19 004 eller på epost kramarics@hotmail.com.

Klubben kan også følges på Facebook: https://www.facebook.com/hskfekting