FJERDE TRENINGSSAMLING I 2021

Postet av Norges Fekteforbund den 12. Apr 2021

Bildet er fra en basisøkt utendørs på Bygdø ledet av Fredrik Backer (t.h.). Foto: Norges Fekteforbund.

Fekterne i Fekteforbundets satsingsgruppe deltok i helgen på årets fjerde treningssamling. På grunn av pandemien ble samlingen ledet fra Oslo via Teams, mens fekterne trente sammen, inndelt i fire kohorter.

Samlingen for toppfekterne i Fekteforbundets satsingsgruppe bestod av fellesøkter som ble ledet av Fekteforbundets sportslige leder, Bartosz Piasecki. Som tidligere med god bistand fra tidligere landslagsfekter Fredrik Backer. Fekterne i satsingsgruppen fra Oslo var delt i to kohorter. De trente både inne i Bygdøhus og utendørs. Fekterne fra Stavanger og Kristiansand trente i Tastahallen, Bergensfekterne var i Haukelandshallen, mens Nøtterøyfekterne trente ute i en hage.

Fra Nøtterøy. Foto: Nøtterøy Fekteklubb

Samlingsstart på Teams
Samlingen startet fredag ettermiddag med en fellesseanse på Teams. Selv om Norge i år ikke stilte på Junior-Kadett VM i Kairo, fikk fekterne blant annet mulighet til å se og sammen analysere de direktesendte finalekampene fra Junior VM. Mesterskapsresultatene finnes via denne lenken. 

En fagressurs per kohort/treningssted
Lørdagens program bestod av både fekteøkter og basisøkter. Det ble gjennomført felles fekteøkter med beinarbeid, taktiske oppgaver, samt fektetrening ledet av klubbtrenere på de lokale treningsstedene. Basisøktene ble ledet av eksterne fagressurser på oppdrag av Fekteforbundet. 

Mesternes Mester
I tillegg til overnevnte, gjennomførte kohortene i Oslo og på Nøtterøy et opplegg med øvelser fra nrk-programmet Mesternes Mester. Fekterne ble testet i fem ulike øvelser, derav 90 graderen. Fekteforbundets sportslige leder Bartosz var med i sesong 8 i 2017, og til informasjon klarte de aller fleste å sitte lenger enn hva han presterte da...

Stressmestring og forberedelse til konkurranser
Etter lørdagstreningen, ble det servert mat, før alle fekterne igjen samlet seg på Teams for et felles opplegg ledet av Andreas Suoranta fra Wang Kampidrett. Han ledet fekterne gjennom fire moduler med ulike temaer, blant mental trening. Etter hver modul ble det gjennomført gruppediskusjoner med deling av egne erfaringer og hvordan informasjonen kan benyttes i fekting og i eget forbedringsarbeid.  

Søndag hadde et lignende opplegg som på lørdag. Dagen inneholdt en basisøkt og dessuten en fekteøkt med både tekniske øvelser og kamptrening. 

Se, lik og del bilder 
Det finnes bilder og filmsnutter fra denne og andre samlinger, samt fra både klubb- og egentreninger, dessuten fra stevner i Facebook-gruppen FEKTEBILDER.  

Vi oppfordrer alle, både fekterne og deres foresatte og andre frivillige til å bidra med bilder og filmsnutter, og ikke minst like og dele det som blir publisert for å synliggjøre fekting i sosiale medier. 

Til tross for utfordringene pandemien gir, ble det en god treningssamling. Mye på grunn av de foresatte som bisto Fekteforbundet på de ulike treningsstedene. Så tusen takk til alle bidro i gjennomføringen av nok en flott treningssamling. Neste treningssamling er 30 april - 2 mai.