DEN INTERNASJONALE SPORTSDAGEN FOR UTVIKLING OG FRED

Postet av Norges Fekteforbund den 30. Mar 2021

Marker årets internasjonale idrettsdag og delta i årets #WhiteCard-kampanje ved vise hvordan fektingen har bidratt positivt for deg. 

Idrettens positive verdier og enorme utbredelse kan bidra til å fremme positive endringer. For å markere arbeidet som utføres av idrettsorganisasjoner, idrettsutøvere, trenere for å fremme dialog, forståelse, sosial inkludering og fred over hele verden erklærte FNs generalforsamling i 2013 6. april som den internasjonale idrettsdagen for utvikling og fred. 

Gi hvitt kort til idretten
Som en referanse til gult og rødt kort, skapte organisasjonen Peace and Sport #WhiteCard i 2014. Hvert år gjennomføres en #WhiteCard-kampanje for å mobilisere idrettsbevegelsen, og ikke minst regjeringer og sivilsamfunn for å feire den den internasjonale idrettsdagen.

Årets kampanje
Årets kampanje fokuserer på idrettens betydning for enkeltpersoner og samfunn under pandemien. Budskapet er at det bak hvert #WhiteCard finnes en unik historie om hvordan idretten har hjulpet oss til å overvinne utfordringer.

Hvordan delta
Ta et bilde av deg selv mens du holder et hvitt kort, registrer historien din på www.April6.org-plattformen og del den på alle dine sosiale nettverk ved hjelp av hashtaggen #WhiteCard og taggen @peaceandsport.

Les mer om årets kampanje her