TRENINGSTIPS FOR FEKTERE

Postet av Norges Fekteforbund den 11. Nov 2020

Fektehverdagen er endret, og innstramminger gjør at ikke alle kan være like aktive som normalt. Det er imidlertid mye som kan gjøres for å holde formen vedlike. 

Selv om fektingen i likhet med hele den organiserte idretten både i Norge og internasjonalt er begrenset, er det viktig å huske at situasjonen er forbigående.

Erfaring tilsier at nivåforskjellene kan bli store i perioder med trenings- og konkurranseopphold. Noen holder treningen vedlike på egenhånd, mens andre gjør mindre i påvente av organisert trening. Fekteforbundet anbefaler derfor spesielt konkurransefekterne å holde seg i aktivitet for å være forberedt til å komme tilbake til normalen igjen.

Treningstips og gode innspill til teknisk øvelser
De aller fleste godt av å ta en løpetur eller gjøre øvelser for å styrke mage og rygg. Det finnes også muligheter til å gjøre tekniske og fysiske øvelser på egenhånd eller i mindre grupper uten å bryte myndighetenes råd og pålegg.

Nedenfor er en rekke med lenker til tips til øvelser som kan gjøres på egenhånd, eller som klubbtrenere kan benytte for å lage felles treningsopplegg for fekterne:

Øvelsesbank
For å gi klubbene gode tips og ideer til klubbtreninger, anbefales også øvelsene som blir tilgjengeliggjort i Øvelsesbanken som er ett av verktøyene tilgjengelig på Fekteforbundets nettside.

Lik og del tips
Fektere i hele verden er nå i samme situasjon, og mange deler tips og ideer på sosiale medier. Hashtags som blir brukt er  #fencing #sportsstayathome #staysafe #stayhealthy #stayactive

Allerede har noen norske fektere delt kreative innspill i Facebook-gruppen "Fektebilder"

Ikke nøl med å dele flere kreative tiltak som kan bidra til å holde motet oppe. Det gjelder nå å motivere så mange som mulig til å holde seg i form, og ikke minst til forkorte ventetiden til alle igjen kan møtes som normalt på fektepistene. 

I mellomtiden ber vi alle om å følge myndighetenes råd, samt holde hodet kaldt og hjertet varmt.