FLOTT GJENNOMFØRING AV VINTERSTØTET 2020

Postet av Norges Fekteforbund den 2. Nov 2020

Bilde fra Vinterstøtet: Foto: Massimo Barberi

Hele 132 starter fra åtte fekteklubber deltok på årets Vinterstøtet i Njårdhallen. Til tross for strenge smittevernregler, arrangerte Njård Fekting et flott stevne.

Som en av de første idrettene ble både fektekonkurranser og klubbtreninger tillatt i alle aldersgrupper allerede i august. Det er ikke meldt om noe smittespredning, så det virker som fektingens Koronavettregler og våre smittevernsrutiner fungerer godt. 

På grunn av de siste nasjonale og kommunale innstrammingene, ble Vinterstøtet arrangert med et svært begrenset antall publikummere. Allikevel var stemningen god, med høyt nivå på fektingen i alle klassene.

Resultater
Følgende personer vant gull i Vinterstøtet 2020: Katherina Malvik, Titan FK, Fabian Alfheim, Bergens FK, Vilde Tengesdal, Bergens FK, Morten Westgaard, Njård Fekting, Aleksander Malvik, Titan FK, Ada Sofie Gildernes, Berges FK, Franz Philip Pap Holmen, Bygdø FK, Tora Røynesdal, Njård Fekting og Kristoffer Solvikaas, Bygdø FK.

Njård Fekting hadde også et tilbud for de som er for unge til å delta i Norgescupen. I dette arrangementet var alle de 16 fekterne som deltok vinnere.

Alle resultater finnes via denne lenken. 

Fekteforbundet gratulerer alle medaljevinnerne og ikke minst arrangørklubben Njård Fekting med gjennomføringen av flott og ekstra krevende arrangement!

Streaming og bilder
På grunn av begrensningene på antall publikummere, ble mange av kampene streamet på Njård Fekting sin Facebookprofil. Disse er fremdeles tilgjengelige via denne lenken. 

Njård Fekting og andre fekteklubber har dessuten publisert mange flotte bilder fra konkurransen på klubbenes profiler på Facebook.

Flere deltakere og tilskuere har dessuten delt bilder og videosnutter på Facebook-profilen Fektebilder. Bli medlem av gruppen, lik, del og publiser gjerne flere bilder av denne og andre stevner.

Dommerkurs
På fredagen, i forkant av helgens stevne, arrangerte Norges Fekteforbund dommerkurs i Trinn 1 og 2 i dommerutdanningen. 

Totalt 22 personer fra Oslo Fekteklubb, Bygdø FK, Njård Fekting og Stavanger FK deltok på kurset som ble holdt av leder av Dommerkomiteen, Ole Eeg. Av disse var det syv som fikk anledning til å praktisere som dommere på Vinterstøtet i løpet av helgen, og ble derfor lisensiert som regionale dommere. De resterende trenger praksis før de kan bli godkjent som regionale dommere.  

Se oversikten over lisensierte dommer via denne lenken. 

Flere dommerkurs
Neste dommerkurs blir Trinn 3 og 4 i Haukelandshallen i forbindelse med Bergen Cup.

Se oversikt over Fekteforbundets dommerkurs og påmeldingsinfo via denne lenken. 


TRENERKOMITEEN I GANG MED KARTLEGGINGEN

Trenerkomiteen i samtale med interesserte utøvere på Vinterstøtet. Foto: Norges Fekteforbund. 

Den nyetablerte trenerkomiteen var tilstede på Vinterstøtet for å svare på spørsmål om den nye sportslige satsingen. Opplegget har allerede fått stor oppmerksomhet, og komiteen har mottatt mange henvendelser fra både fektere og fra fekteklubbene.  

Det første steget i satsingen er å kartlegge hvilke utøvere, født 2006 eller tidligere, som både ønsker og som kan forplikte seg til å satse utover treningstilbudet i egen klubb. 

Informasjon om satsingen, både hva Fekteforbundet tilbyr og hva som forventes av fekterne som får delta er sendt til alle fekteklubbene. Flere fekteklubber har allerede sendt inn oversikt over aktuelle fektere. 

Fristen for å melde sin interesse til sportslig leder, Bartosz Piasecki er satt til fredag 13. november. 

Etter dette vil alle de interesserte bli invitert til en samtale om planene og hva som forventes av hver enkelt. Ikke alle som melder sin interesse kommer med i de nasjonale treningsgruppene. Uttaket gjøres etter kartleggingen og samtalen med trenerkomiteen.