FØRSTEÅRS SENIORER BLE NORGESMESTERE

Postet av Norges Fekteforbund den 26. Okt 2020

Norgesmester Tomas Geitung til høyre mot Bartosz Piasecki i finalekampen. Foto: Bergens Fekteklubb.

Norgesmesterskapet i kårdefekting for seniorer og veteraner ble i helgen arrangert i Bergen. Førsteårsseniorene Katherina Malvik og Tomas Geitung vant seniorklassene. 

Årets senior- og veteran-NM, som ble utsatt på grunn av pandemien, ble i helgen gjennomført i Haukelandshallen. Til tross for strenge smitteverntiltak, ble mesterskapet meget godt gjennomført av den tekniske arrangøren, Bergens Fekteklubb

De individuelle konkurransene hadde i år totalt 59 starter fra ni fekteklubber. I lagkonkurransen stilte totalt 12 lag i herre- og dameklassen. Dette er noe lavere enn normalt, men allikevel tilfredsstillende med tanke på de spesielle omstendighetene, og tilstrekkelig til at det ble tildelt Kongepokal til Tomas Geitung i herreklassen.

Unge vinnere
Begge vinnerne i de individuelle konkurransene er første års seniorer. Fekterne har imidlertid vært godt etablere toppen av de aldersbestemte klassene. Katherina Malvik fra Titan FK er regjerende norgesmester i U23-årsklassen. Tomas Geitung fra Bergens FK er regjerende norgesmester i både junior og U23-årsklassen.

"Selv om det aldri er morsomt å tape, spesielt ikke en mesterskapsfinale, må jeg innrømme at jeg som sportslig leder i Fekteforbundet, er glad for at så unge fektere allerede hevder seg i seniorklassen" - Bartosz Piasecki. 

Fyldig reportasje på TV Vest
TV Vest har laget en fyldig reportasje med intervjuer med Tomas Geitung og Vilde Tengesdal, samt Bartosz Piasecki og president i Norges Fekteforbund, Bjørn Faye.

Se tv-reportasjen via denne lenken

Les også om mesterskapet og se bilder på Bergens FK sin nettsider via denne lenken 

Norges Fekteforbund gratulerer både de nybakte norgesmesterne og alle medaljevinnerne. Vi takker også Bergens Fekteklubb, som ble den mestvinnende klubben og alle de frivillige som bisto i avviklingen av flott Norgesmesterskap som i år var ekstra krevende!

MEDALJEVINNERNE I NORGESMESTERSKAPET 2020:

SENIOR HERRER:

 1. Tomas Geitung, Bergens FK
 2. Bartosz Piasecki, Bygdø FK
 3. Joakim Vonen, Bergens FK og Tord Fjermestad, Bygdø FK

SENIOR DAMER: 

 1. Katherina Malvik, Titan FK
 2. Vilde Tengesdal, Bergens FK
 3. Jiayi Wen, Bergens FK og Maud Grand, Oslo FK

VETERAN HERRER:

 1. Ivar Schjøtt, Bergens FK
 2. Geir Stoutland, Bygdø FK
 3. Pierre Labes, Stavanger FK og Henrik Paus Affekt FK

LAG HERRER: 

 1. Bygdø FK
 2. Bergens FK
 3. Bergens FK 2 

LAG DAMER: 

 1. Bergens FK
 2. Bergens FK 2
 3. BSI Fekting

SE ALLE RESULTATER VIA DENNE LENKEN