BERGENS-FEKTERNE SUVERENE I UNGDOMSKLASSENE

Postet av Norges Fekteforbund den 21. Sep 2020

Norgesmesterskapet i kårdefekting for ungdommer ble i helgen arrangert i Njårdhallen i Oslo. Som i de to foregående årene var det fekterne fra Bergens Fekteklubb som både stakk av med flest NM-titler og med flest medaljer totalt. 

Årets Junior-NM som ble utsatt på grunn av koronaviruset, ble i helgen gjennomført i Njårdhallen. Til tross for strenge smitteverntiltak, ble mesterskapet godt gjennomført av den tekniske arrangøren, Njård Fekting.

De individuelle konkurransene hadde i år 132 starter fordelt på de ulik aldersklassene. Ti fekteklubber var representert, deriblant den nye Bekkestua Fekting. I søndagens lagkonkurranse stilte totalt 12 lag i jente- og gutteklassen under 20 år.

Bergensfekterne dominerer
Medaljeoversikten i ungdomsklassene domineres fremdeles av fektere fra Bergens Fekteklubb. Av totalt åtte individuelle gullmedaljer, ble fem vunnet av Bergensfekterne. 

I tillegg ble også lagkonkurransene, både for jentene og guttene, vunnet av lag fra Bergen Fekteklubb. 

Norgesmestere individuelt:

  • Jenter U20 år: Vilde Tengesdal, Bergens FK
  • Gutter U20 år: Tomas Geitung, Bergens FK
  • Jenter U17 år: Vilde Tengesdal, Bergens FK
  • Gutter U17 år: Elias Draugedalen, Nøtterøy FK
  • Jenter U15 år: Tone Karstensen, Bergens FK
  • Gutter U15 år: Aleksander Malvik, Titan FK
  • Jenter U13 år: Ada Sofie Gildernes, Bergens FK
  • Gutter U13 år: Martin Aleksander Vik, Njård Fekting

Norgesmestere for lag under 20 år: 

  • Jenter U20 år: Bergens FK (Vilde Tengesdal, Louise Smøraas og Jiayi Wen)
  • Gutter U20 år: Bergens FK (Tomas Geitung, Henning Karlsen, Olav Eikanger og Tilman Dierkes)

Se alle resultatene her

MEDALJEOVERSIKT:

KLUBBGULLSØLVBRONSE
Bergens FK7 (inkl. 2 i lag)34
Njård Fekting14 (inkl. 2 i lag)5
Titan FK11
Nøtterøy FK1

Bygdø FK
13 (inkl. 1 i lag)
Stavanger FK

2
Oslo FK

1

Landsstevne for barn
Parallelt med norgesmesterskapet arrangerte Njård Fekting et landsstevne for de som er for unge til å delta i et norgesmesterskap. Deltakelsen tyde på god rekruttering av de yngste til fektesporten.  

Synliggjøring av norsk fekting
Det ble i løpet av helgen tatt menge bilder og videosnutter med inntrykk fra både Norgesmesterskapet og fra Landsstevnet. 

I tillegg til på klubbenes nettsider og Facebookprofiler, er mange av disse også publisert i Facebookgruppen FEKTEBILDER og på Fekteforbundets Instagramprofil.

Vi oppfordrer alle både fektere og deres foresatte til å søke opp, og følge overnevnte profiler, samt Fekteforbundets offisiselle Facebookprofil.

Ved å gjøre dette holder man seg både orientert og bidrar samtidig i synliggjøringen av norsk fekting. 

Det samme gjelder bruk av klubbenes nettsider, samt fekteres egne og fekteklubbenes profiler på sosiale medier. Lik og del, for å bidra positivt for både nyrekruttering og videre vekst!

Norges Fekteforbund gratulerer både de nybakte norgesmesterne og alle medaljevinnerne! Vi takker også Njård Fekting og alle de frivillige som bisto i avviklingen av flott Norgesmesterskap som i år var ekstra krevende på grunn av kravet til smittevern!