NASJONAL TRENINGSSAMLING OG TRENER 2-KURS

Postet av Norges Fekteforbund den 24. Aug 2020

På bildet viser kursansvarlig Mariusz Piasecki deltakerne på Trener 2-kurset leksjoneringsteknikk på Bygdøhus. Foto: Norges Fekteforbund. 

Sesongens første nasjonale treningssamling ble i helgen gjennomført i kombinasjon med den andre helgesamlingen i Fekteforbundets Trener 2-utdanning. 

På grunn av begrensningen på 20 deltakere i treningsgrupper, ble samlingen delt i to grupper. Guttene i junior- og U23-årsklassen, og alle jentene trente i Njårdhallen under ledelse av Frederic Roqueta. Guttene i kadett- og U15-årsklassen trente i Bygdøhus under ledelse av Mariusz Piasecki. 

Totalt deltok 36 fektere fra seks fekteklubber (Bygdø FK, Bergens FK, Njård Fekting, Stavanger FK, Nøtterøy FK og Titan FK). 

Utsatt helgesamling i Trener 2-kurset
Parallelt med treningen på Bygdøhus, ble de ni deltakerne på årets Trener 2-kurs undervist, av kursansvarlig for Fekteforbundets trenerutdanning, Mariusz Piasecki.

Dette var den andre av fire helgesamlinger i årets Trener 2-kurs. Denne kurshelgen skulle vært avholdt i mai, men ble utsatt på grunn av Koronapandemien. 

Ett av fokusområdene på denne samlingen var reaksjonselementer. Det ble dessuten jobbet med kampobservasjon for å trene kursdeltakerne til kjenne igjen ulike tekniske elementer i kampsituasjoner. 

I tillegg til undervisningen fikk kursdeltakerne rikelig anledning til å trene på leksjonering med deltakerne på treningssamlingen.

I tillegg til et fullpakket fysisk program ble det rom til sosialt samvær med pizza på lørdagskvelden.

Bilder på FB-gruppa "Fektebilder"
Takket være Ellen hos Njård, finnes det mange bilder av denne treningssamlingen i Facebookgruppen Fektebilder. Her finnes også mange andre bilder fra både treninger og konkurranser. Vi oppfordrer alle til å publisere egne bilder og videosnutter, samt like og dele fra gruppa.

Vi takker Frederic og Mariusz for en godt gjennomført jobb, og ønsker alle lykke til med sesongen. Vi minner også om det utsatte NM i Njårdhallen 19. og 20. september.