STUDENT-OL I CHENGDU 2021

Postet av Norges Fekteforbund den 15. Mai 2020

Student-OL i Chengdu, Kina blir trolig verdens største fleridrettsarrangement i 2021. Det er ventet over 12 000 deltakere fra 120 nasjoner i 18 ulike idretter, blant annet fekting. 

Student-OL, som heter Universiaden, arrangeres av det internasjonale studentidrettsforbundet. Sommerlekene i 2021 arrangeres i Chengdu som ligger i Kina.

Deltakelse på Universiaden krever at man satser internasjonalt samtidig som man studerer. Arrangementet vil dermed kunne være et satsningsmål, og en del av en utviklingstrapp på veien mot OL. Til informasjon var hele 94 medaljører i London-OL i 2012 tidligere Universiadedeltakere.

Lenke til sommeruniversiaden i 2021 sin offisielle nettside

Studentfekting i Norge
Det kan være vanskelig å motivere seg til fortsatt satsing når man går fra junior til seniorklassen. Mange velger også å flytte for å studere. Fordi det da blir for lang vei til fekteklubben man er medlem av, legges fektingen på is.

Det er i den forbindelse viktig å vite at flere studentidrettslag organiserer fekting. Disse er både medlemmer av Fekteforbundet og av Norges studentidrettsforbund (NSI)

Se oversikt over de norske fekteklubbene her.

Praktisk informasjon
Norges studentidrettsforbund (NSI) står som ansvarlig forbund for den norske troppen til Chengdu. Selve uttaket gjøres imidlertid i samarbeid med de aktuelle særforbundene.

Mer informasjon fra NSI om uttakskriterier og kostander kan lastes ned her.

På grunn av planlegging ønsker Studentidrettsforbundet å få en oversikt over mulige deltakere før sommeren. Ta derfor kontakt med klubben din og meld din interesse via den til Fekteforbundet så raskt som mulig og innen 29. mai.