2,5 TIMER OM BARTOSZ OG OL-SØLVET PÅ EUROSPORT NORGE

Postet av Norges Fekteforbund den 6. Mai 2020

Eurosports OL-ekspert Jørn Sundby og programleder Pål Gordon Nilsen (med kårde) omkranser Bartosz Piasecki etter opptaket til den tre timer lange sendingen om veien til sølvmedaljen under London-OL i 2012. Foto: Eurosport. 

I serien Magiske OL Øyeblikk på Eurosport er Bartosz Piasecki den første som  blir portrettert. Det 2,5 timer lange programmet på mandag 11. mai inneholder gjensyn med kampene og spennende historier fra veien mot OL-finalen i London 2012. 

Inkludert finalen i de Olympiske sommerlekene i 2012, fektet Bartosz fem kamper. Disse har kun blitt vist én gang, direkte på NRKEurosport har nå overtatt rettighetene til OL. Tv-sendingen blir derfor en unik mulighet til å få se kampene igjen, og denne gang også med Bartosz sine kommentarer. 

Programmet, som ledes av Pål Gordon Nilsen og Eurosports OL-ekspert Jørn Sundby, varer i hele 2,5 timer. Programmet blir derfor også en mulighet til å bli bedre kjent med Bartosz. 

Hold derfor av tiden fra klokken 13 på førstkommende mandag, 11. mai!

Om Bartosz Piasecki
I tillegg til sølvmedaljen i de olympiske leker i London i 2012, har Bartosz bronsemedalje fra Europalekene i 2015. Fra tidligere har han blant annet EM-bronse i aldersklassen under 23 år i 2009, og blitt Nordisk mester i 2012,2013, 2014 og 2016.

Selv om han nå har trappet ned som aktiv internasjonalt, fekter han ennå i Bygdø Fekteklubb, og er regjerende norgesmester fra 2019. Fra tidligere har han også vunnet og mottatt Kongepokalen i 2011, 2012 og 2018.

Bartosz er utdannet på Universitetet i Oslo, og arbeider i dag som lærer i matematikk og IT på Wang Videregående skole. Til glede for nye talenter i norsk fekting, jobber han dessuten også deltid som Fekteforbundets sportslige leder.

Spennende og lærerikt innblikk
Bortsett fra å få se igjen de spennende kampene, vil seerne altså få et interessant innblikk i hvordan Bartosz tenkte og vurderte kampene mens det sto på. I tillegg inneholder sendingen mye informasjon om fekting generelt.

Et redigert opptak av sendingen vil sannsynligvises i reprise. Fekteforbundet håper allikevel at så mange som mulig får mulighet til å se hele programmet. Dette vil gi gode minner, og være inspirerende i en vanskelig tid inntil vi kan møtes som normalt igjen på fektepistene.

Spør Bartosz
Om noen, både de som kan tenke seg å begynne å fekte, etablerte fektere, foresatte eller andre interesserte har spørsmål om OL, eller som ønsker tips og råd om fekting generelt, så har Bartosz sagt seg villig til å besvare disse. Spørsmålene kan sendes per epost til: post@fekting.no